Eric Sammons: Pachamama tette ezt

 

Amikor egy napon elmesélik majd a Covid történetét, a történészek találgatni fognak, hogy minek volt köszönhető maga a vírus és a rá adott világméretű reakció. Biztosan szóba fog kerülni az a gőg, hogy a laboratóriumainkban a természettel játszunk. Sok történész valószínűleg a tömeges félelem szociológiai következményeit fogja hangsúlyozni. És természetesen nem lehet figyelmen kívül hagyni a növekvő tekintélyelvűséget sem, amelynek gyújtózsinórja szikrát talált a járványban. Az azonban, ami szerintem a kiváltó ok, valószínűleg rejtve marad: a Pachamama.

Jól olvastátok: úgy vélem, hogy a Covid-járványt és az arra adott szörnyű reakciót közvetlenül ennek a pogány bálványnak a Vatikánban a prelátusok, papok és laikusok által bemutatott imádása okozta.

2019 októberében egy hamis bálványt állítottak fel a katolikus egyház szívében, és nem sokkal később elszabadult a pokol a földön. A püspökök világszerte bezárták templomaink ajtaját. A haldoklóktól megtagadták az utolsó kenetet. A katolikusok nem találtak papokat, akik meghallgatták volna a gyónásukat. A kormányok zárlatra kényszerítették a polgárokat. A gyerekeket naponta órákra erőszakkal maszk viselésére kényszerítették. Az oltatlanokat leprásként kezelték. A kisvállalkozók egy kormányzói tollvonással elvesztették életük munkáját. Vajon mindez megtörtént volna, ha Pachamamát távol tartják Rómától? Nem hiszem.

A Pachamama-incidens magyarázata nagyon gyenge lábakon áll.

Azt mondták nekünk, hogy valójában ez a Boldogságos Szűz Mária, az állítólagos “Amazonasi Miasszonyunk”. Aztán azt mondták nekünk, hogy mégis Pachamama volt, de nem bálványként imádták. Ez mindössze csak egy inkulturációs aktus volt. Ez talán félrevezethetett néhány naiv katolikust, de Istent nem lehet kigúnyolni. Tudom, hogy a modern, kifinomult emberek számára badarságnak hangzik a covidot Pachamamára fogni. Elvégre teológiai mesterdiplomával rendelkező embereknek nem kellene így gondolkodniuk. Meg kellene értenünk, hogy Isten egy szerető Isten, és a világ nem ilyen leegyszerűsítő módon működik. Ma már tudományos ismereteink vannak a világról, és tudjuk, hogy néhány ember, aki egy kis fából készült tárgy körül összegyűlik, nem lehet hatással a világ többi részére, igaz?

A régi zsidók kigúnyolták volna a mi szkepticizmusunkat. Már az Ószövetség felületes olvasása is azt mutatja, hogy az ókori izraeliták (vagy legalábbis a szent szerzők) közvetlen kapcsolatot láttak a hűtlenség (különösen a bálványimádás) és a világi problémák között. És fordítva, amikor az izraeliták hűségesek voltak, földi jólét következett.

A teljes cikk elolvasható itt.

Létrehozva 2022. február 19.