A tudomány bebizonyította a Valóságos Jelenlétet

Dr. Ricardo Castañon Gomez neve nem sok katolikus számára ismert. Pedig annak kellene lennie.

Richard Dawkins ateista sem hallott még Dr. Ricardo Castañon Gomezről. Dawkins nemrég a Twitteren azt írta, hogy a katolikus hit az Eucharisztiában őrültség. Ha Dawkins hallott volna Gomezről és tudományos vizsgálatainak eredményeiről az argentin eucharisztikus csodák és a mexikói Tixtla ügyében, talán nem írta volna meg tweetjét!

Dr. Gomez egy tudós. Egy korábbi ateista. Katolikus lett, miután lefolytatta első tudományos kutatását, hogy megvizsgáljon valamit, amiről kiderült, hogy egy vérző szentostya. Nemrég egy második kutatást is elvégzett. Mindkét kutatás, legalábbis számomra, bizonyítja a Valóságos Jelenlétet az Eucharisztiában.

Eucharisztikus csodák

Dr. Gomez vezette az 1996-os eucharisztikus csoda tudományos vizsgálatát Buenos Airesben, Argentínában (három külön PDF-dokumentumban részletezve, #1, #2 és #3). Ő vezette a 2006-os eucharisztikus csoda vizsgálatát (Tixtla, Mexikó). A vizsgálatot öszefoglaló 10 perces video magyar felirattal megtekinthető itt. A szerk.

Mindkét esetben úgy tűnt, hogy a szentostyák véreznek. Mindkét esetben az ostyából vett minták vérnek és élő emberi szövetnek bizonyultak. Mindkét esetben a szövet élő izomszövet volt egy gyulladás alatti emberi szívből. Mindkét esetben a vér AB típusú volt. 

A vizsgálatot öszefoglaló 4 perces video magyar felirattal megtekinthető itt. A szerk.

Ezek az eredmények megegyeznek egy 1971-es tudományos vizsgálat eredményeivel,  a VIII. századi Lanciano-i eucharisztikus csodát illetően. Mi több, az AB vércsoport mindhárom esetben megegyezik a torinói lepelben található AB vércsoport típusával.

Még a közelmúltban, 2013-ban is tudományos vizsgálatnak vetettek alá olyan szentostyát, melyből a minta véresnek tűnt a lengyelországi Legnicában. A vizsgálatok ismét azt mutatták ki, hogy a minták gyulladás alatti szívizomból származnak.

Tehát négy különböző tudományos vizsgálatban, négy különböző országban, tudományosan megvizsgálták a vérzőnek tűnő szentostya mintákat. Mind a négy esetben a tudósok azt mondták, hogy a minták élő emberi szívizomszövetből származnak. Ha ez nem bizonyítja a Valóságos Jelenlétet az Eucharisztiában, akkor nem tudom, mi lenne az.

További bizonyíték

Ez még jobb lesz.

2004-ben, nyolc évvel azután, hogy a szentostyáról Argentínában először derült ki, hogy vérzik, Dr. Gomez hozott egy másik mintát Dr. Frederick Zugibe szentostyájából. Zugibe akkoriban az Egyesült Államok egyik legkiemelkedőbb törvényszéki szakértője volt. Gomez megkérte őt, hogy vizsgálja meg a mintát, de nem mondott semmit Zugibe-nek a mintáról.

Dr. Zugibe azt mondta Dr. Gomeznek, hogy a minta, amit megvizsgált, egy élő emberi szívből származó élő izomszövet volt. Zugibe azt is mondta, hogy a szövet egy olyan embertől származik, akinek a szívét súlyosan traumatizálták.

Dr. Zugibe csodálkozott, amikor Dr. Gomez közölte vele, hogy a mintát nyolc évvel korábban szerezték be. Zugibe azt mondta Gomeznek, hogy a sejtek még éltek, amikor megvizsgálta azokat. Megkérte Gomez-t, hogy magyarázza el, hogyan lehetséges ez, amikor a minta nyolc éves volt. Gomez ezután azt mondta Zugibe-nek, hogy a minta egy szentostyából származik. Zugibe csodálkozása döbbenetbe fordult.

Mind a Lanciano-i és az argentin szentostyákból vett mintákban élő fehérvérsejtek voltak jelen. A fehérvérsejtek ’meghalnak’ néhány órán belül, miután levegővel érintkeznek. A Lanciano-i vérminták több mint 1200 évesek voltak.

Számomra ezek a csodák azt mutatják, hogy igaz, amit a Katolikus Egyház az átváltoztatásról és az Eucharisztiáról tanít. És nincs másik vallás a földön, amelyik azt mondhatná, hogy a tudomány bebizonyította, hogy amit tanít, az igaz.

A katolikusoknak tudniuk kell ezt

Az olyan ateisták, mint Dawkins, úgy gondolják, hogy a katolikusok őrültek, hogy hisznek a Valóságos Jelenlétben. Más vallásokat gyakorlók is azt hihetik, hogy a katolikusok őrültek. És még más keresztény felekezetek tagjai is azt gondolhatják, hogy a katolikusok őrültek, hogy hisznek az átváltoztatásban.

De minden katolikusnak tudnia kell, hogy Jézus Krisztus testét és vérét fogadjuk az Eucharisztiában, amikor szentáldozásban részesülünk. Mégis, ahogy a 2019 júliusi Pew kutatásból kiderült, sok katolikusok nem hisz a Valóságos Jelenlétben.

Bárcsak többen tudnák, hogy mit mond a tudomány az Eucharisztiáról!

Tájékozatlan?

Kapsz „mintegy 550.000 eredményt” a Google keresésre, ha az ’Eucharistic Miracle of Argentina’ [argentin eucharisztikus csoda] kifejezésre rákeresel.  És kapsz „mintegy 28.500 eredményt” a Google keresésre, ha az ’Eucharistic Miracle of Lanciano’ [Lanchiano-i eucharisztikus csoda] kifejezésre rákeresel. Tehát rengeteg információ áll rendelkezésre erről a két eucharisztikus csodáról. Hogy miért nem tud több ember, különösen katolikus ember ezekről a csodákról, az furcsa.

A feleségem és én úgy döntöttünk, hogy beszélünk erről a kérdésről gyerekeknek a nyolcadik osztályban hittan órán, és tanítunk erről a két csodáról. Amikor beszélünk nekik ezekről a csodákról és a tudományos vizsgálatok eredményeiről, akkor teljesen le vannak nyűgözve. Amikor ezekről a csodákról beszélünk, az egész osztály teljes és osztatlan figyelmét megkapjuk.

A Valóságos Jelenlét valósággá válik.

A hitoktatóknak szerte az Egyesült Államokban és a világ többi részén figyelembe kell venniük ezt. A csodáknak – az eucharisztikus csodáknak, valamint a Mária csodáknak Fatimában, Lourdes-ban, és Guadalupe-ben – legalább egy leckét kell kapniuk az éves óratervben. Ma azt mondják a fiataloknak, hogy a tudomány mindenre ad választ.

Ebben a négy eucharisztikus csodában a tudomány elég hangosan szólal meg.

Lehetséges, hogy a gyerekeid vagy unokáid nem hallottak még ezekről a csodákról. Vagy talán nem hallottak az ezekkel kapcsolatos tudományos vizsgálatokról. Talán neked kellene felvetni ezt a kérdést, hogy oktassák őket erről is!

A teljes cikk angol nyelven

Létrehozva 2021. május 14.