new-age

Keresztények és a New Age

Mi a New Age egyáltalán?

Akarod tudni, mi történik veled a jövőben? Akarsz-e hatalmat valaki felett – ártani ellenségednek, meghódítani azt, akit szeretsz? Akarsz-e kapcsolatba lépni a szellemi világgal, meggyógyulni és egész emberré válni? A lehetőségeket, amik ezt ajánlják, megtalálod a főutcán, az újságban, vagy az Interneten, mint „New Age” praktikát.

A New Age nem egy szervezett mozgalom vagy összeesküvés, hanem egy új, elfogadható kultúra, amiben az emberek megnyílnak a szellemi/spirituális dolgok felé, és ahol „mindent szabad”. Néhány dolog, mint a horoszkóp, tarot kártya, ouja kártya, reiki therápia, varázsige, keleti meditációs központ – ez mind a ’New Age’ alá tartozik.

Keresztényeknek való?

Kereszténnyé válni annyi, mint elköteleződni Jézus Krisztussal – ez kizárólagos elköteleződés, ahol ígéretet teszünk, hogy Ő a szellemi erő egyetlen forrása, akihez fordulunk.

Hűséggel lenni Jézushoz azt jelenti, hogy Őrá bízzuk jövőnket anélkül, hogy bármilyen jóslásba bocsátkoznánk. Nem számít, hogy egy adott New Age technika valóban működik-e, avagy halandzsák tömkelege – bármi, ami a jövőbe látásra hív vagy nem Jézustól származó erőt hív segítségül, meghívás arra, hogy megcsaljad Őt. Mivel a keresztények feladata, hogy megismertessék Jézust más emberekkel, fontos, hogy még a látszatát is kerüljük annak, hogy hajlandóak vagyunk ilyen erőkhöz folyamodni: Szent Pál tudta, hogy nem esik bántódása, ha a pogány Róma templomaiban az áldozati húst elfogyasztja, de nem tett így, ha az emberek arra hivatkoztak, hogy Pál Jézuson kívül más isteneket is imádott.

És a nem keresztények?

Isten óhaja, hogy a földön mindenki megismerje, szeresse és imádja az Ő Fiát, Jézus Krisztust. A más erőkhöz folyamodás mindenkinek rossz, nem csak a keresztényeknek. Ha te Jézust szereted, és aggódsz a barátaidért, akik még nem ismerik Őt, de belekeveredtek New Age dolgokba, akkor valószínűleg nem segít, ha megpróbálod őket rávenni, hogy hagyják abba, amit csinálnak: keresztény ünneprontónak hívnának téged. E helyett találd meg a módot, hogyan mutasd be őket Jézusnak először – ha már ők is szeretik Őt, akkor lehet felnyitni a szemüket, hogy nem lehetnek keresztények, ha közben a New Age-hez is fordulnak.

Néhány New Age praktika valóban teljesen ártalmatlan?

Igen. Néhány ötlet és terápia, amit az emberek ’New Age’-nek hívnak, nem okoz gondot keresztényeknek. A környezet óvása például, vagy növényi gyógyszerek alkalmazása önmagában jó dolog. Ha spirituális hiedelemmel csomagolják őket, akkor már határterületre kerülnek a keresztények. Bármilyen gyakorlat, ami más spirituális erőkhöz fordul, akár emberek gyógyulása érdekében is, nem az, amiben keresztényeknek részt vehetnek. Helyette fordulj Jézushoz bármilyen – szentségi, eucharisztikus vagy karizmatikus- imaszolgálat által, ahol keresztények imádkoznak gyógyulásért.

Benne vagyok – mit tegyek?

Egyszerűen keress egy felszentelt papot és gyónjad meg. Jézus vágyakozik arra, hogy megbocsásson neked, amiért más erőkhöz fordultál, neked csak kérned kell. Ha használsz New Age kötődésű tárgyakat –tarot kártya, ábécés deszkalap, varázsige, stb. -, semmisítsd meg ezeket, hogy jelezd, te hűséges vagy Jézushoz és csak Vele állsz kapcsolatban.

Forrás
   

Létrehozva 2022. november 13.