radvany1

Margaritha nővér lelkigyakorlata Füzérradványban (1)

Margaritha nővér 19 éve jár Magyarországra, idei útjára Huber atya kísérte el a Raphael Házból.

A füzérradványi Szent Eduárd templom gyönyörű környezetet, a Hegyközi Karizmatikus Megújulás kifogástalan programot biztosított a közel száz résztvevő számára.

Ez a beszámoló töredékes, de remélhetőleg annál használhatóbb lesz, rögzítve olyan megállapításokat és tanításokat, melyek elhangzottak a három nap alatt.

„Istennek ne adjunk hervadt virágot!” – utalás az ágyban, lefekvés előtt, fekve elmondott imára.

Margaritha nővér 58 éve él Németországban, ahová evangelizálni küldte az Úr. Huber atyát püspöke mentette fel az egyházmegyei szolgálat egy része alól, hogy a nővér közvetlen munkatársa lehessen – 100 ezer rózsafüzér elimádkozása után született meg a döntés arról, hogy a Ház munkatársa legyen.

„A legszebb haj Jézusnak az ősz hajszín. Ne fessük magunkat, mert nem fog ránk ismerni.”

A lelkigyakorlat egyik központi kérdése: huszonnégy órából mennyit adunk naponta Jézusnak, mennyire értékes Ő nekünk? A Raphael Házban 2002 óta folyik 24 órás szentségimádás (az ilyen gyümölcsöket Varga Laci püspök atya is számtalan esetben megerősítette Kaposváron. ) Mindannyian megpihenhetünk Jézus szívén szentségimádás alatt. Ilyenkor arra gondoljunk, hogy akkor csak mi vagyunk ott Vele, zárjuk ki a zavaró körülményeket, ha másokkal, esetleg hangos imában vagyunk egy helyiségben ilyenkor. Adjuk át Neki a terheinket, betegségeinket, melyeket sokszor a sátántól kapunk, aki ellen harcolni csak Jézus segítségével tudunk.

Soha ne mondjuk, hogy egy baj Jézustól származik, inkább gondoljuk végig, mennyi jót kaptunk már Jézustól. Ha arra gondolunk, hol voltál ekkor és ekkor Uram, mikor baj történt velem, akkor ezek miatt nem tudunk hinni Jézusban.

Tanuljunk meg együtt élni Istennel. Javasolt kéthetente gyónni (még ha ez megterhelőbb is az atyáknak), szentségekhez minél gyakrabban járulni. Járunk fodrászhoz, kozmetikushoz. A külső kisugárzás kevés. Naponta zuhanyzunk, de a lelkünket milyen gyakran tesszük tisztába?

Ha láttuk a Passió cimű filmet, akkor sokszor gondoljunk arra, hogy ezt mind értünk szenvedte végig Jézus.

Észak-Indiában egy hindunak joga van megölni egy keresztényt vagy egy muzulmánt, ez a tendencia érvényesül lassan Dél-Indiában is, ahol 30% a keresztények aránya.

Aki nem tud megbocsátani másnak, ez látszik a saját arcán. Soha ne feküdjünk le úgy, hogy nem bocsátottunk meg valakinek. Este, lefekvés előtt úgy legyünk Jézussal, hogy nem tudjuk, lesz-e holnapunk. Adjunk hálát minden éjszakáért és kérjünk bocsánatot minden elkövetett bűnünkért.

Minden nap kezdjük újra az életünket – a házaspárok egymás kezét fogva, egymásnak kölcsönösen megbocsátva. A családi együttlét ne korlátozódjon az étkezésre, mivel a lélek táplálása ugyanilyen fontos.

Második rész

Harmadik rész

Negyedik rész

Ötödik rész

Létrehozva 2022. április 8.