Isten gyönyörű alkotása vagy

Olyan vagy, amilyen Isten öröktől fogva megálmodott.
Azt mondja, hogy te az Ő különleges és egyedi alkotása vagy. A Szentírásban (Ef. 2.10) az alkotás szó görög megfelelője a poiema, ahonnan az angol poem (vers, költemény) szó is ered. Isten alkotása, költeménye vagy.
Sokfajta költemény, vers létezik. Néhány játékos jambikus trimeterben íródott, vannak méltóságteljes hexameterek, fenséges disztichonok, mások haiku formájában, vannak kötött és kötetlen versek, vannak 5 soros, vidám abszurd versek (limerick), vannak rímbe faragottak és faragatlanok : )
Mindegyik egyedi és megismételhetetlen. Mint te.
Isten öröktől fogva tervezett szeretettel téged, és várta, hogy megalkothasson. A világmindenség teremtője összeillesztett téged, szóról-szóra, ha már költemény vagy : ) , szóról-szóra, sorról-sorra, míg létre nem jött szépséged LÉNYED, LÉNYEGED. Szeretetteljes formázott, olyan szemöldökformát, lábhosszt, szájformát, alkatot tervezve neked, ami láttán mosolyra fakad, mert gyönyörű. Hosszan válogatott a tulajdonságok, lelki beállítottságok közül, hogy olyannal ruházzon fel, ami a környezetedbe ajándékul adott emberek legnagyobb örömére, szolgálatára alkalmas, és így téged is eljuttat a boldogságra.
Adott olyat, ami miatt hibás egyednek gondolod magad (“hebrencs vagyok, rendetlen, lusta, nem összeszedett stb.), de azokat azért adta, hogy felülemelkedve rajtuk még tökéletesebb lehess.
Az írás elolvasható itt.

Létrehozva 2012. április 25.