Szűz Mária, a Minden Népek Anyja

Kedves testvéreim, kedves közelről es távolrol érkezett zarándokok!

Pontosan ötven évvel ezelőtt, 1959. május 31-én jelent meg utoljára Amszterdamban Szűz Mária, mint a Minden Népek Asszonya, Anyja (1). Milyen gyönyörű ajándeka Istennek, hogy Őeminenciaja Joachim Meisner biboros egyhazmegyéjeben az idei imanapot éppen e jelenés arany évforduloján ünnepelhetjük!

Ezzel Szűz Mária kimondott kéréset teljesitjük, melyet 54 évvel ezelőtt mondott: „Törekedjetek rá, hogy e trón körül, e kép mellett minden évben összegyűljenek a nemzetek. Ez egy nagy kegyelem, melyet Mária, Mirjam vagy a Minden Népek Anyja ajándékozhat a világnak.”

Maga Szűz Mária hívott meg tehát bennünket, hogy rendkivüli kegyelmeket ajándékozzon nekünk. Igy hát ma valójában ő lát minket vendégül!

A Minden Népek Anyjának eljövetele – mint a Mária-korszak csúcspontja

Sokan közületek már hosszú évek óta a Minden Népek Anyjának hű tisztelői, de azoknak, akik – nagy örömünkre – első ízben vannak közöttünk, és sokan vannak ilyenek, szeretném egy kicsit megvilágitani a Minden Népek Anyjának egyedülálló jelentőségét.

A Szeplőtelen Szűz párizsi, Rue du Bac-i jelenésével (2), ahol Mária a csodásérmet ajándékozta nekünk, 1830-ban kezdetét vette az ún. „Mária-korszak”. Ezt az időszakot azért nevezik „Mária-korszaknak”, mert a Szűzanya egyetlen más korban sem adta olyan sok különböző helyen megtapasztalnunk anyai szeretetét es jelenlétét – és nagyrészt Europában. Gondoljunk csak az Egyház által elismert Mária-jelenésekre: La Salette, Lourdes, az írországi Knock, Fatima, a belgiumi Beauraing es Banneux.

Mária védelmező jelenlétére és szinte érezhető közelségére azért volt nagy szükségünk, mert az utóbbi 180 év során a sátán szemtől-szembe támadván – sokkal inkább, mint korábban bármikor – igyekezett megsemmisiteni a Népeket, az Egyházat és a világot.

Tehát a Szeplőtelen eljövetelével és a csodasérem átadasával (3) elkezdődött a mindannyiunk számaára olyannyira jelentős Mária-korszak.

Az írás elolvasható itt.

 

Létrehozva 2018. április 23.