Egy szerzetes jegyzetei: hálaadás 10 féle módon

 

Sok mindenért hálát adhatunk! Javasolunk 10 módot arra, hogy ezt minden nap kimutassuk.

Hálaadás napján mi, amerikaiak összegyűlünk az asztal körül – aztán pedig a kényelmes kanapékon – hogy kimutassuk hálánkat azért a kiváltságért, hogy a élvezhetjük a bőséget. Mindannyian tudjuk azonban, hogy nincs szükségünk a pulykára és az édesburgonyára ahhoz, hogy hálásak legyünk. Annyi minden van, amiért hálásak lehetünk! Hogyan is mutathatjuk ezt ki?

Mosolyogj! Családtagjaidra, munkatársaidra, idegenekre. Mosolyogj a buszsofőrre, a pénztárosra, a gyalogosra, aki átmegy előtted, míg a zöld jelzésre vársz. A belső öröm kivetítése a legegyszerűbb, legtisztább módja annak, hogy megmutasd: boldog vagy, hogy még egy nap adatott neked a Földön.

Imádkozz! Gyermekkorunk óta tudjuk, hogy a másokkal való kommunikációban a „kérem” és a „köszönöm” szavak milyen fontosak. De vajon milyen gyakran jut eszünkbe, hogy köszönetet mondjunk Istennek, aki nélkül nem lehetnénk itt ebben a csodálatos világban? Soha nem köszönhetjük meg eléggé Istennek, és ezt tudjuk. Egy egyszerű ima, a szívünk mélyéből jövő „köszönöm”, Isten csak ennyit akar hallani.

Adakozz! Ha ezeket a sorokat olvasod, nagyon valószínű, hogy elég jól élsz, és több mindened van, mint amire szükséged van. Mi itt a ferences médiánál (Franciscan Media) mindannyian tudjuk, hogy ez ránk is igaz. Mit adhatunk a dolgainkból másoknak? Mennyi pénzünk, milyen erőforrásunk, vagy tulajdonunk van, amit természetesnek veszünk, de ami valaki másnak sokat jelentene?

Szolgálj! A legnagyobb dolog, amit másoknak adhatunk, az az időnk. Mindegy, hogy ételt osztunk egy ingyenkonyhán, vagy figyelmesen meghallgatunk egy barátot, akinek erre szüksége van. A szolgálat hatékony mód arra, hogy Krisztussal járjunk, és tanúbizonyságot tegyünk hálánkról.

A teljes elolvasható itt.

Létrehozva 2023. január 1.