Az abortuszpártiak által az életpárti mozgalomról terjesztett 5 mítosz megcáfolása (1)

(LifeSiteNews) – A Jane’s Army – egy csoport, melynek célja az abortuszpárti politikusok megválasztása Illinois államban – által készített dokumentum címlapján ez áll: „A 10 legrosszabb dolog az abortuszellenes mozgalomról”. Felhívták a figyelmemet, hogy az American Life League-et [Amerika Élet Liga] külön megemlítik, így természetesen el kellett olvasnom, hogy lássam, mit mond ez a csoport.

Amit találtam, az egy félrevezető állításokkal, félinformációkkal és bizarr érvekkel teli dokumentum volt, melyeknek alig van értelme.

Mivel az American Life League (ALL) egyik fontos célja, hogy hogy segítsen az igazságot tanítani, miközben az élet kultúráját építi, úgy gondolom, hogy rendkívül fontos, hogy a Jane’s Army által felsorolt 10 „legrosszabb dolog” mindegyikével foglalkozzunk. Ebben a kétrészes sorozatban kibontunk néhányat abból, amit a Jane’s Army állított (vastag betűvel), majd egyszerű szavakkal elmagyarázzuk az igazságot.

1. ‘Az életpárti mozgalom [beleértve MINDEGYIKET] nem csak az abortuszt akarja betiltani, hanem a születésszabályozást is’.

Az ALL és más szervezetek, melyek ellenzik a születésszabályozást, sok okból ellenzik azt. Terhességmegszakításként hathat, és megölheti a nagyon fiatal magzatot.

Ezenkívül tudjuk, hogy a fogamzásgátlásnak milyen káros hatásai vannak a női szervezetre. Mivel szeretjük az anyákat és a babákat is, azt szeretnénk, ha a nők tudnák az igazságot arról, hogy a tabletta mit tehet az egészségükkel, különösen, hogy a Nemzetközi Rákkutatási Ügynökség a tablettát az 1. csoportba tartozó rákkeltő anyagnak minősítette.

Végül pedig azért ellenezzük a fogamzásgátlást, mert ellentétes a Katolikus Egyház tanításával, mivel meghiúsítja a házasság két céljának egyikét. A házasságnak egyszerre kell egyesítőnek és megtermékenyítőnek lennie. A fogamzásgátló használata meghiúsítja a nemzőképességet. De minden bizonyíték ellenére, hogy a fogamzásgátló tabletta árt a nőknek, nem tűnik valószínűnek, hogy valaha is betiltják a fogamzásgátlást. Erről a törvényhozók jelenleg nem is szavaznak, és nem is tervezik, hogy a közeljövőben szavaznak róla. Tehát a feltételezésekről való beszéd csak a haragot és a neheztelést szítja, és úgy tűnik, ez a csoport szándéka.

2. “Az abortuszellenes mozgalom választási lehetőséget követel, amikor a COVID vakcinákról van szó, de ellenzi a választási lehetőségét, amikor reproduktív egészségügyi döntésekről van szó.’

Az egészségügyi ellátás az, amit proaktívan végeznek az ember egészségének megőrzése érdekében. A Merriam Webster szerint a „fizikai, mentális vagy érzelmi jólét fenntartására vagy helyreállítására tett erőfeszítés, különösen képzett és engedéllyel rendelkező szakemberek által.” Az abortusz nem egészségügyi ellátás. Az abortusz minden egyes alkalommal megöl egy gyermeket. A halál okozása pontos ellentéte az egészségügyi ellátásnak.

Miközben egyetértünk azzal, hogy egy nőnek van választási lehetősége, amikor csak a saját testéről van szó, nem értünk egyet azzal, hogy dönthessen úgy, hogy megöl egy ártatlan babát, aki a testében növekedik. Az oltás megtagadása nem eredményez halott babát. A vakcina természeténél fogva egészségügyi ellátásnak minősül, de mindannyiunknak meg kell adni a választás lehetőségét arra vonatkozóan, hogy mit juttatunk a testünkbe. Az emberek érvei eltérőek, hogy miért nem akarják megkapni a COVID vakcinát, de a két legnépszerűbb indok az, hogy a vakcinát egy abortált csecsemő sejtvonalából nyerték, és hogy a vakcinát elkapkodták. Mindkettő nagyon nyomós indok. A valóságban, ha jobban belegondolunk, az abortuszt és a vakcinát összehasonlítani olyan, mintha az almát a cipővel hasonlítanánk össze. Nem ugyanaz, és nincs értelme ennek az összehasonlításnak.

3. ‘Az abortuszellenes szélsőségesek és a fehér fajgyűlölők között szoros kapcsolat van. A január 6-i lázadásban részt vevők közül sokan már korábban is erőszakosan tiltakoztak olyan egészségügyi központok előtt, melyek abortusz-ellátást nyújtanak’

Az, hogy egyszerűen azt állítják, hogy létezik „erős kapcsolat”, még nem jelenti azt, hogy valóban létezik. A dokumentum egy elfogult, spekulációkkal és szóbeszédekkel teli cikkre hivatkozik, amely úgy tűnik, hogy ugyanazt a programot követi, mint a Jane’s Army. Továbbá a szervezet nem mutat be a dokumentumban semmilyen konkrét tényt vagy adatot, és azt sem határozza meg, hogy mit ért „erőszakos tiltakozás” alatt.

Vajon a január 6-án a Capitoliumban lévő emberek közül néhányan valamikor az abortuszklinikák előtt is tiltakoztak életük során? Nagyon is lehetséges. De azok az emberek, akik a Capitoliumba bementek, nem az életpárti mozgalom képviselői. Mi EGYÁLTALÁN nem helyeslünk semmiféle erőszakot. Továbbá, mi minden anyát és babát szeretünk – fajra való tekintet nélkül. Mi nem a színt látjuk; mi emberi lényeket látunk. Sajnos tudjuk, hogy az abortusz önmagában egy erőszakos cselekedet, ahogyan erőszakos sok abortuszaktivista is. Ez ellenőrizhető tény, és ez az erőszak az elmúlt hónapokban exponenciálisan megnőtt, kétségtelenül olyan szervezetek által táplálva, mint a Jane’s Army.

Hogy lássuk, egyesek milyen messzire képesek elmenni annak érdekében, hogy a nők és babáik ne kapjanak segítséget a velük törődő szervezetektől, egyszerűen olvassuk végig ezt a listát azokról a várandósági központokról, melyeket felgyújtottak, tele graffitiztek, megfenyegettek vagy akár le is romboltak.

4. ‘Az abortuszellenes mozgalom tele van képmutatással. Az abortuszellenes szélsőségesek nemcsak az abortusz ellen vannak, hanem azon is dolgoznak, hogy eltöröljék azokat a kezdeményezéseket, amelyek segítenének megelőzni a nem kívánt terhességek számát, mint például az információn alapuló szexuális felvilágosítás, a fogamzásgátlóhoz való hozzáférés és az esemény utáni tabletta.’

Bontsuk ki ezt az egy pontot.

A) Az American Life League-nél nem ellenezzük a szexuális felvilágosítást. Csak nem hisszük, hogy ennek az iskolákban van a helye. Ezeket a beszélgetéseket otthon kellene lefolytatni, hogy a szülők beszélhessenek a gyermekeikkel a hitük indoklásáról, és válaszolhassanak a felmerülő kérdésekre.

B) A születésszabályozást már érintettük a fenti 1. pontban.

C) És mivel az esemény utáni fogamzásgátló lényegében ugyanúgy működik, mint maga a tabletta (csak nagyobb dózisban), ugyanaz az érvelés a fogamzásgátlással kapcsolatban itt is érvényes. Az, hogy a legkisebb babákat akarjuk megvédeni, nem példa a képmutatásra. Ez valójában az összes emberi lény egyenlő védelmének vágya.

5. ‘Az abortuszellenes mozgalom azt állítja, hogy ’életpárti’, mégis aktívan támadja az életet támogató programokat. . . A kongresszus és a szövetségi állami törvényhozás szinte minden megválasztott abortuszellenes tagja a várandósokat és anyákat segítő programok ellen szavaz, beleértve a várandóság alatti gondozáshoz való hozzáférést, a kora gyermekkori nevelést, a gyermekgondozást, a megfizethető egészségügyi ellátást és más, a gyermekek és nők életét javító kezdeményezéseket.’

Szinte mindegyik? Ez egy kis túlzás. Nem fogunk beszélni az összes állami és nemzeti választott testület összes tagjának szavazási eredményéről vagy szándékairól, mivel ez sok időbe telne. De elmondhatjuk: Ha mi az életvédő mozgalomban támadnánk az életet támogató programokat, akkor hogyan lenne több mint 3000 életvédő várandósági központ az Egyesült Államokban? Vajon lennének-e választott vezetőink, akik több programot és a meglévők elismerését szorgalmaznák? Ezek a programok, amelyek évente több millió embernek segítenek, materiális és pénzügyi támogatással, sőt még menedéket is nyújtanak az anyáknak és a babáknak.

A várandósági segélyközpontok a szegénynegyedekben és néha abortuszklinikák közelében találhatók, hogy azok a nők, akik úgy érzik, hogy félnek és csapdába estek, találjanak valakit, akivel beszélhetnek. Ezek a gyakran önkéntesek által működtetett intézmények adományokból működnek – olyan gondoskodó, életpárti emberek adományaiból, akik úgy döntenek, hogy kemény munkával megkeresett pénzüket a nők megsegítésére adják. Igen, feltétlenül több ilyenre van szükségünk. Több olyan programra van szükségünk, melyek a szülőket a gyermek születése után megerősítik, nem pedig lehetővé teszik számukra. És szükségünk van olyan oktatási programokra, melyek megtanítják, hogy minden emberi lénynek méltósága van, hogy az anyák valóban megértsék a baba emberi mivoltát, akit kihordanak. De azt állítani, hogy az életpártiak aktívan támadják az életet megerősítő programokat, egyszerűen nyilvánvalóan hamis.

Az életvédők az életüket annak szentelik, hogy segítsenek a nőknek és a babáiknak. Tesszük ezt szeretetből, tiszteletből és a minden emberi lény méltóságába vetett hitből. Ez gyakran nehéz feladat, de az abortusziparral ellentétben ez egy olyan munka, amely nem eredményez halott babát vagy megcsonkított anyát.

Még sok mindent ki kell csomagolni! Térjenek vissza jövő héten, hogy elovassák a Jane’s Army által bemutatott másik öt érv cáfolatát.

Susan Ciancio a Notre Dame-i Egyetemen végzett, és közel 19 éve dolgozik íróként és szerkesztőként; ebből 13 évet az életpárti területen töltött. Jelenleg az American Life League Celebrate Life Magazine szerkesztője – ez az ország első számú katolikus életvédő magazinja. Emellett ő az ALL’s Culture of Life Studies Program – egy K-12 előtti katolikus életvédő oktatási szervezet – ügyvezető szerkesztője.

A cikk forrása angol nyelven

Létrehozva 2022. szeptember 14.