Soha nem látott videó, amely feltárja az élet csodáját az anyaméhben

 

A Live Action világszínvonalú vizuális művészekkel és orvosi szakértőkkel, köztük szülész-nőgyógyászokkal együttműködve megálmodta azt a videót, amely betekintést enged a világnak az anyaméh belsejébe. Ez a valaha készült legrealisztikusabb és orvosilag a legpontosabb animációs ábrázolás, amely a magzati fejlődést mutatja be, soha nem látott részletességgel. A videó gyönyörűen dokumentálja a „születés előtti élet” legfontosabb mérföldköveit, tanúbizonyságot téve arról, hogy a meg nem született gyermekek is érző emberek, akiket sokszor hidegvérrel legyilkolnak.

Live Action az életvédelem mellett

Live Action egy amerikai emberi jogi, nonprofit szervezet, amely az életvédelem mellett kötelezte el magát. Alapvető célja, hogy megváltoztassa a terhességmegszakításról való gondolkodást, hogy leleplezze az abortuszipar hazugságait és korrupcióját, valamint meggyőzze az embereket arról, hogy a magzatot a fogantatás pillanatától kezdve megilleti az élethez való jog.

Ilyen céllal született meg ez az egyedülálló és hiánypótló animáció is, amely a 3D-s technológia segítségével kíséri végig a kis Olívia útját a megtermékenyítéstől kezdve, egészen a születés pillanatáig. Megmutatja azt a csodálatos folyamatot, amit eddig az anyák csak részleteiben, maximum az ultrahangvizsgálatokon láthattak.

Fejlődés hétről hétre

A történet részletesen bemutatja Olívia növekedését, ahogyan az egyik fejlődési szakaszból a másikba lép, az egysejtű embriótól a dobogó szívvel, agyhullámokkal, ujjakkal és lábujjakkal rendelkező, mosolygó, csukló emberig.

A videón láthatjuk, amint a kislány szívverése már a 3. hétben (!) érzékelhető, vagy hogy alig 4 hetesen kezd formát ölteni a karja, a lába és az agya. Megfigyelhetjük, ahogy az 5-6. héten növekednek a csontjai, mozogni kezd, és már agyi tevékenységet mutat. Felfedezhetjük, hogy a 7-8. hét környékén már csuklani is képes, a 9-10. héten, pedig tudja szopizni a hüvelykujját, megérinteni az arcát, sóhajtani, vagy éppen kinyújtózkodni az anyja méhében. Végig kísérhetjük, amint a 14. hétre az ajkai és orra teljesen kialakulnak, és képes összetett arckifejezéseket produkálni. Megdöbbenve tudjuk meg, hogy a 21. héten orvosi segítséggel Olívia már életben maradhatna az anyaméhen kívül is (!). Az animáció bemutatja, ahogy 27. héten a csöppség felismeri a szülei hangját, szemei reagálnak a fényre, és szaglása is kifejlődött. Végül kiderül az is, hogy ez az érzékeny lélek a 38. héten már könnyeket is tud hullatni.

Az ultrahangon látott csodát kiviszi a vizsgálóból

A videóban a fejlődéssel kapcsolatos tények a The Endowment for Human Development – egy bioetikai szempontból semleges nonprofit szervezet – információin alapulnak és több orvosi szakértő is felülvizsgálta és hitelesítette azokat. A Baby Olívia a méhben növekvő gyermekek tagadhatatlan emberi mivoltát mutatja be. Az eddig csak ultrahangon látott csodát kiviszi a vizsgálószobából a való életbe, ahol számtalan szívet megérinthet és elgondolkodtathat.

Az Olívia-vírus gyorsan terjed

A videó máris nagy port kavart. Bemutatása után kevesebb mint 24 órával meghaladta a 10 000 megtekintést a YouTube-on. Ennek azért is van különlegesen nagy jelentősége, mert ősszel fogja a Legfelsőbb Bíróság a precedens értékű Roe kontra Wade ügyet felülvizsgálni. Amióta a Legfelsőbb Bíróság 1973-ban döntött a Roe ügyben, mintegy 63 millió meg nem született csecsemőt öltek meg abortuszok során.

A teljes cikk elolvasható itt.

A video magyar felirattal megnézhető itt.

Létrehozva 2021. augusztus 18.