A katolikus püspök megtagadja a szentáldozást a demokrata politikustól

A jelentések szerint hétvégén Peter Baldacchino katolikus püspök Las Cruces-ben megtagadta a szentáldozást egy abortuszpárti új-mexikói törvényhozótól.

A Daily Caller jelentése szerint Új-Mexikó állam szenátora, Joe Cervantes (Demokrata, Las Cruces), azt mondta szombaton, hogy a püspök megtagadta tőle, hogy részesüljön a szentáldozásban, „politikai tisztsége” miatt.

„Megtagadta tőlem a szentáldozást tegnap este a katolikus püspök itt Las Cruces-ben, és az én politikai tisztségem miatt,” írta Cervantes a Twitteren. „Az új plébánosom jelezte, hogy ugyanezt fogja tenni, miután az előző elment. Kérem, imádkozzanak az egyházi hatóságokért, ahogy a katolicizmus átalakul Ferenc pápa alatt.”

Valószínűleg Cervantes álláspontja az abortuszról és az asszisztált öngyilkosságról az oka annak, hogy a püspök megtagadta tőle a szentáldozást, bár Baldacchino nem kommentálta nyilvánosan az ügyet.

Februárban Cervantes megszavazta azt a törvényjavaslatot, amely az abortuszt még a születés időpontjáig is törvényesen engedélyezi Új-Mexikóban, és hatályon kívül helyezi az államban az eszközt a lelkiismereti szabadság védelme érdekében az életpárti egészségügyi dolgozók számára.

2020-ban azt mondta az Albuquerque Journal-nak, hogy „teljes mértékben” támogatja a „választást”, ami azt jelenti, hogy a meg nem született babát bármilyen okból korlátozás nélkül abortálhatják.

„Nem lehetnek olyan törvények, amelyek törvényen kívül helyezik a terhességgel kapcsolatos magándöntéseket” – mondta Cervantes a lapnak.
A Pinon Post beszámolója szerint nemrég megszavazta az orvos által segített öngyilkosság legalizálásáról szóló törvényjavaslatot is.

A teljes cikk elolvasható itt.

Létrehozva 2021. július 23.