Hét ok, amiért a pornó romboló hatású

 

Hét ok arra, hogy miért érdemes abbahagyni a pornót, ami tönkretesz téged, a szeretteidet és más embertársaidat. Az Arrivera blog remek gondolatait szemlézzük. 

  1. A modernkori rabszolgaság támogatása

Sosem tudhatod biztosan, hogy amit látsz, abba mindenki a saját akaratából ment bele. Rengeteg olyan pornó van a neten, amiben a résztvevők „rabszolgák”. Kihasználják, megalázzák, függőségbe taszítják az embertársaidat. Még ha akarnak, sem tudnak kijönni abból a helyzetből.

Nem minden pornó ilyen tartalom, de a szexrabszolgaság és a pornográfia szervesen összekapcsolódik, és ott van sajnos a pedofília is.

Sokszor családjuktól elrabolt, bedrogozott, megalázott gyerekeket és felnőtteket megfélemlítéssel kényszerítenek erre az életmódra. Lehetetlen megmondani egy pornóvideóról, hogy a benne lévő résztvevők valóban elmúltak-e már 18 évesek. Nincs semmilyen biztos módszer arra, hogy elkerüld ezeket a tartalmakat. Arról nem beszélve, hogy a pornóipar résztvevői „elhasználódnak”, mindig kell a „friss hús”.

  1. Keresletet növelsz

Minden egyes kattintással a pornóoldal értékét növeled. A látogatottság növelésével hozzájárulsz a pornóipar támogatásához, mert minél több a kattintás, annál több pénzt kapnak a hirdetőiktől. Minél több a pénzük, annál több pornót gyártanak. Ha nem lenne ekkora kereslet, nem lenne ekkora kínálat. És ehhez te is hozzájárulsz, ha rákattintasz.

  1. Tönkreteszi a kapcsolataidat

A pornó beszennyezi az őszinte kapcsolataidat, árnyék vetül az életedre a titkos életed, a szégyen miatt.

Ha már párkapcsolatban vagy, akkor a társadnak is fájdalmat okozol, azt fogja érezni, hogy ő nem elég neked. Azt fogja tapasztalni, hogy „mások” is ott vannak veletek ebben a kapcsolatban, akikkel neki folyamatosan versenyeznie kell. Ez tönkreteszi köztetek az intimitást.

Ha szingli vagy, akkor ez a szégyen rátelepszik az énedre és akadályoz új kapcsolatok kialakításában. Nem is keresed a párkapcsolat lehetőségét, mert elvagy a szobád magányában. “Miért kockáztassam a visszautasítást, és miért menjek el randira valakivel, ha a legextrémebb fantáziáimat kiélhetem a szobámban?”

  1. Önbecsülés: a béka feneke alatt

A saját magad elfogadása is nehezen fog menni, ha a pornószínészekhez hasonlítod magadat.  „Ha egy személy pornót fogyaszt rendszeresen, az egész biztos, hogy ehhez depresszió, romló önbecsülés, akár öngyűlölet társul.” – írja Dr. Gary Brooks, pszichológus, aki pornófüggőkkel foglalkozott az elmúlt 30 évben.

A teljes cikk elolvasható itt.

Létrehozva 2023. június 3.