A törvény az igazi VIP belépő

Leleplező cikk jelent meg a LifeSiteNews portálon ’George Soros észrevétlen terve, hogy bűncselekményt robbantson ki amerikai városokban’ címmel. A cikk az amerikai törvényhozásba történő közvetlen beavatkozásról szól. Számunkra a cikk elején található filmbeli idézet tartalmaz fontos részletet a jog mindent átszövő és befolyásoló szerepéről. A szerk.

A „The Devil’s Advocate” [Az ördög ügyvédje] című filmben Al Pacino a sátánt jeleníti meg, Keanu Reeves pedig annak fiát, aki nem tudja, hogy Pacino az ő apja. Reeves egy floridai nagymenő ügyvéd, akit New York City-be csábítanak, hogy Pacino ügyvédi irodájában dolgozzon. A film vége felé Reeves kérdőre vonja Pacinót a személyazonosságát illetően. Pacino egy beszédet mond arról, hogy ki ő és mit tervez. A beszédnek van egy árulkodó része, ahol Reeves azt kérdezi Pacinótól, hogy ő, a sátán, miért a törvényt használja tervének részeként.

Kevin (Reeves): Miért a törvény? Elég a maszlagból, apa! Miért ügyvédek? Miért a törvény?

Milton (Pacino): Mert a törvény, fiam, bevezet bennünket mindenbe. Ez az igazi VIP belépő; ez az új papság. Tudtad, hogy több joghallgató van a jogi egyetemen, mint amennyi ügyvéd járja a Földet? A végéhez értünk, a fegyverek lángolnak! Ti ketten, mi mindnyájan, felmentés felmentés után… mindaddig, amíg a bűz olyan magasra és messzire nem ér a mennybe, hogy megfojtja az egész k…a világot.

„Felmentés felmentés után.” Nem az amerikai bíróságokon helytelenül elítélt embereket [mentik fel], hanem azokat, akik minden kétséget kizáróan bűnösök, akiket felmentenek és visszaengednek a társadalomba, hogy további bűncselekményeket kövessenek el. Nem számít, hogy vétség vagy bűncselekmény [amit elkövettek]. A bűnösök kiszabadulnak és folytatják a társadalom kifosztását mindaddig, amíg a város, ahol laknak, össze nem omlik a következmények nélküli bűncselekmények szennye és bűze alatt.

A cikk forrása angol nyelven

Létrehozva 2019. december 14.