Az Apple eltávolította nagypénteket és húsvétot az iPhone naptárból

2018. február 19. (LifeSiteNews) – A Breitbart jelentése szerint a legfrissebb iPhone-frissítés során szándékosan eltávolították nagypénteket és húsvét vasárnapot a felhasználók naptáraiból.

Az iOS-eszközök alapértelmezett beállítása az Egyesült Államok ünnepeit tartalmazza, köztük például a hálaadás, a karácsony és a függetlenség napja ünnepét. Van azonban lehetőség alternatív naptárak, köztük kínai, héber és iszlám hozzáadására is. A keresztény naptár hiányzik a listából az iOS 11.2.5 operációs nyelvtől kezdve.

Az Apple kapott reklamációkat a változással kapcsolatban. Egy felhasználó ezt mondta a Breitbart portálnak,

“Az első ügyfélszolgálatos, akivel beszéltem, nagyon durva és elutasító volt, de továbbította kérdésemet valakinek, aki nagyon segítőkész volt” – majd így folytatta: “Nem volt tudomása arról, hogy ezt kihagyták, ezért kért egy szolgáltatási vizsgálatot. Visszahívott és közölte velem, hogy sajnos a kapott válasz alapján a naptár olyan, amilyennek lennie kell. az Apple úgy döntött, hogy eltávolítja nagypénteket és húsvétot az Egyesült Államok ünnepeinek naptárából, amivel együtt szállítják le a termékeket. Ennek nincs semmi értelme.”

Forrás angol nyelven

Létrehozva 2018. február 21.