Nekem is vannak hormonjaim

Egy tisztasági fogadalmat tett fiú őszinte vallomása

Egyre több tabut számolunk fel. Abba az irányba halad a világ, hogy mindent szabad, semmi sem elítélendő, és mindenről nyíltan beszélhetünk. Ez alól a szexualitás sem kivétel: egyre nyíltabb és őszintébb kommunikáció folyik ezen a téren. Ehhez a nyíltsághoz képest ma már az a kirívó, ha valaki úgy dönt, elutasítja a szexuális szabadosságot.

Prekopa Donát fiatal, jóképű, de hiába forgolódnak utána a csajok: tartja magát a nyolc évvel ezelőtt tett tisztasági fogadalmához. A szó klasszikus értelmében véve még nem volt párkapcsolata, de szerelmes már volt – és biztos benne, hogy lesz is, csak meg kell még találniuk egymást azzal a lánnyal, akivel ugyanúgy gondolkoznak a világról. Ha megtalálták egymást, akkor majd elveszi feleségül, és azután – de csakis azután – kerülhet előtérbe a szex.

Miért döntöttél a tisztasági gyűrű viselése mellett?

8-9 éve, egy táborban hallottam erről a fogadalomról, és szimpatikusnak találtam. Aznap vettem magamnak egy jelképes gyűrűt, és letettem a fogadalmat – azaz megfogadtam, hogy a szex csak akkor lehet része egy kapcsolatomnak, ha megtaláltam az igazit.

A szüleim is ezt az elvet követték, és a kapcsolatukon úgy látom, hogy ez egy működőképes dolog. Öten vagyunk testvérek, többen is letettük az esküt – mégsem gondolom, hogy a szüleim erőltették volna rám a saját nézeteiket.

Ez egy olyan dolog, ami engem véd. Sok rossz időszaktól, csalódásoktól, esetleges betegségektől védhet meg, és rengeteg felesleges kört megspórolok. Én döntöttem így. Ez egy nehéz elhatározás – de a gyűrű nem igazán a szüzességet jelképezi, mint inkább a tisztaságot. Ebbe sok minden beletartozik, és inkább a határokat jelöli ki – ezekre pedig a házasságkötés után is oda kell figyelni.

Az írás elolvasható itt.

Létrehozva 2016. május 9.