Horror (magzatszerv-kereskedelem)

Az interneten napok óta kering ez a sokkoló videó. Azt hiszem, az ISIS rémtetteit leszámítva mostanában kevés elborzasztóbb dolgot láttam ennél. Nem tudom máshogy mondani: a felvételen a jogokért harcoló, álszent, liberális nyugatot látjuk pőrére vetkőztetve. Saját világunkat. Még mindig a videó hatása alatt írom ezt a bejegyzést, émelyegve, mint a Mátrix vagy a Saul fia megnézése közben.

A nagyobb hírportálokat is megjárt felvételen a Planned Parenthood nevű – az Obama adminisztráció által kiemelten támogatott – amerikai szervezet egyik vezetője rejtett kamera előtt mesél arról – salátát majszolva és vörösbort kortyolgatva –, hogy melyik magzati szerv mennyibe kerül és hogyan jutnak hozzá. (Aki nem hallott még a Planned Parenthoodról, ez egy abortuszpárti, pro-choice szervezet, az amerikai liberális társadalompolitika egyik fontos ikonja.)

„Egy példány valahol 30 és 100 dollár között van” – mondja Dr. Deborah Nucatola a szervkereskedőnek álcázott ügynök árakat firtató kérdésére. „A legtöbben májat akarnak vásárolni” – kotyogja ki a kiterjedt szervezeti hálózatot működtető Planned Parenthood-vezető, miközben bekap még egy falatot és leöblíti egy kis fűszeres borral. „A műveletet ultrahangos irányítással végezzük, hogy tudjuk, hová kell a csipeszt rakni. A calvarium – a fej – a legnagyobb rész, de a többi általában egyben ki tud jönni. (…) Aztán már csak arra kell figyelni, hogy a fogókkal hová nyúlunk (…) elég ügyesek vagyunk abban, hogy szívet és májat nyerjünk ki, mert azokat nem zúzzuk szét, inkább valahol felette vagy alatta nyomjuk össze /a magzatot/.” „Megpróbáljuk megváltoztatni a calvarium fekvését, mert ha a fej van elől, nem elég a tágulás…”

Az írás elolvasható itt.

Létrehozva 2015. július 16.