A tökéletes Mária tisztelet 12.

Csávossy Elemér SJ fordítása nyomán, stilisztikailag átnézte Begyik Tibor OCDS

4. Az utolsó idők apostolai

56. De kik lesznek Szűz Máriának e szolgái, gyermekei és rabszolgái? Az Úr papjai lesznek, akik mint valami láng, mindenütt felgyújtják az isteni szeretet tüzét. Olyanok lesznek a hatalmas Szent Szűz kezében, mint éles nyíl, hogy ellenségeit átszegezzék.

Lévi gyermekei lesznek, akiket a nagy szenvedések tüze megtisztított és Istennel bensőségesen egyesített, amiért szívükben hordják a szeretet aranyát, lelkükben az imádság tömjénét, testükön az önmegtagadás mirháját. A szegények és kicsinyek számára mindenütt Jézus Krisztus jó illata lesznek, a nagyoknak, a gazdagoknak és a büszkéknek ellenben a halál lehelete.

57. Zivataros felhők lesznek, akik a Szentlélek legcsekélyebb fuvallatára leereszkednek az égből, és ontják Isten igéjét s az örök élet esőjét anélkül, hogy maguk valamihez is tapadnának, hogy valamin elcsodálkoznának vagy elszomorodnának. Mennydörögnek a bűn és a világ ellen, leverik a Sátánt és követőit, mindazokat pedig, akikhez a Magasságbeli küldte, átszegezik Isten igéjének kétélű fegyverével, életre vagy halálra.

58. Az utolsó időknek igazi apostolai lesznek, akiknek a Seregek Ura megadja a szót és az erőt, hogy csodákat művelhessenek és dicsőséges győzelmeket arassanak ellenségein. Arany és ezüst nélkül, s ami ennél is sokkal több, gond nélkül fognak élni a többi pap és egyházi személy között, és mégis megadatik nekik a galamb ezüstszárnya, hogy az Isten dicsősége és a lelkek üdve tiszta szándékával mindenhova eljuthassanak, ahová a Szentlélek szólítja őket. Ahol prédikáltak, ott nem hagynak vissza mást, mint a szeretet aranyát, mely a törvény teljesítése.

59. Végre tudjuk, hogy Jézus Krisztusnak igazi tanítványai lesznek ők, mert a szegénység, az alázatosság, a világmegvetés és a szeretet nyomdokain haladnak majd. Az Istenhez vezető keskeny utat, az Evangélium és nem a világ elvei szerinti tiszta igazság útját fogják tanítani. Mindezt kímélet nélkül, a halandókra való tekintet nélkül, anélkül, hogy valakitől félnének, bármily hatalmas legyen is az különben. Szájukban lesz az Isten igéjének kétélű fegyvere, vállukon a kereszt véres zászlaja, jobbjukban a feszület, bal kezükben a rózsafüzér. Szívükön Jézus és Mária neve, és egész valójukon Jézus Krisztus szerénységét és önmegtagadottságát viselik.

Ezek azok a nagy férfiak, akik eljövendők, de akiket Szűz Máriának a Magasságbeli parancsára ki kell képeznie és fel kell fegyvereznie, hogy Isten országát terjeszthessék a bálványimádók, a mohamedánok és az istentelenek között. Az, hogy mikor és hogyan történik ez, azt egyedül Isten tudja! Mi csak hallgassunk, sóhajtsunk és várjunk. 

Forrás

 

A 11. fejezet elolvasható itt.

Létrehozva 2014. október 10.