1 millió imádkozó magyar

Mindszenty bíboros alapítványa a rendszerváltozást követően Alapítója szándékát követve imamozgalmat indított a magyarság körében. A kezdeményezés a magyar püspöki kar által a 2006. évre meghirdetett nemzeti engesztelő imaévben teljesedett ki.

Erdő Péter bíboros augusztus 20-án bejelentette, hogy a Magyarországért imádkozók száma elérte, sőt jelentősen meghaladta a regisztrált egymilliót: „Már januárban felcsillant a remény, hogy megvalósul Mindszenty bíboros úr régi álma az egymillió imádkozó magyarról. Ezt a nagy vízióját hitvalló elődöm többször is megfogalmazta.

Örömmel jelentem be, hogy megvan az egymillió imádkozó magyar! Ezek a vállalások lezárt irattartókba gyűjtve most itt találhatók a Szent István-bazilikában. Együttesen egy nagy képpé olvadnak össze, mely Szent István királyt ábrázolja, amint felajánlja országunkat a Boldogságos Szűzanyának. A több mint egymillió imádkozó magyar nemcsak Magyarországról jelentkezett, de a határon túlról, sőt a nyugati világból is. Így együtt lehetünk elegen imádkozó magyarok. Így együtt ajánljuk népünk jövőjét Nagyasszonyunk és Pátrónánk oltalmába.”

 

Létrehozva 2014. augusztus 14.