A tökéletes Mária tisztelet 6.

Csávossy Elemér SJ fordítása nyomán, stilisztikailag átnézte Begyik Tibor OCDS

4. Szűz Mária az örök Atya minden gyermekének Anyja

29. Az Atyaisten a világ végéig Szűz Mária által akar magának gyermekeket nemzeni és így szól hozzá: „lakozzál Jákobban” vagyis végy maradandó lakást gyermekeimben és választottaimban, akiknek előképe Jákob.

30. Valamint a Természetes és testi származásban van atya és anya, úgy a természetfeletti és szellemi nemzésben is van egy anya, ti. Szűz Mária. Isten minden igazi gyermekének és kiválasztottjának Isten az atyja és Szűz Mária az édesanyja. akinek Szűz Mária nem édesanyja, annak Isten nem is atyja. Ezért a tévtanítóknak, az Egyháztól elszakadtaknak stb. akik a legszentebb Szűz iránt gyűlöletet, megvetést és közönyösséget táplálnak magukban, Isten nem atyjuk, mert Szűz Mária nem anyjuk.

A legcsalhatatlanabb és legkétségtelenebb ismertetőjel, amely az eretneket, a tévtanítót az igaz katolikustól megkülönbözteti az, hogy előbbi a Boldogságos Szűz iránt csak kicsinylést vagy közönyösséget tanúsít, amennyiben szóval és példával nyíltan és titokban, sokszor szép ürügyek alatt igyekszik az Iránta való szeretetet és tiszteletet kisebbíteni. Az Atyaisten nem mondta Szűz Máriának, hogy ezekben lakozzék, hiszen ezek nem Jákob gyermekei!

 

A 6. rész elolvasható itt.

5. rész

Létrehozva 2014. július 20.