C.S. Lewis a nemi vágyról, a nőkről és az önkielégítésről

“Itt van három gyönyörűen megfogalmazott, ráébresztő idézet C.S. Lewis tollából a nemi vággyal, a nőkkel és az önkielégítéssel kapcsolatban. A pornográfiáról szóló beszédeimben szoktam őket ajánlani, és meg akartam osztani veletek.” (Matt Frad)

Nemi vágy

,,A nemi vágy egy gyenge, erőtlen, nyafogó és suttogó dolog, ha összevetjük azzal a gazdag és életerős vággyal, ami felbukkan, amikor a nemi vágyat megöljük.”

-A nagy válás

Nők

,,A legszerencsétlenebb idiómát használjuk, amikor azt mondjuk egy vággyal teli emberről, aki az utcán csavarog, hogy ,,nőt akar”. Szigorúan véve pont, hogy nem nőt akar.

Egy örömet szeretne, amihez a nő történetesen egy szükséges eszköz. Az, hogy mennyire érdekli őt a nő mint olyan megállapítható a hozzáállásából a megvalósulás után öt perccel. (Az ember nem tartja meg a csomagolást miután elszívta a cigarettát.)

Na már most Erósz nem egy nőt akar a férfinak, hanem egy bizonyos nőt. Egy misztikus, de elég vitathatatlan szokásvilágban a szerelmes magára a szeretett félre vágyik, nem pedig az örömre amelyet adhat.”

– A szeretet négy arca

Az írás elolvasható itt.

Létrehozva 2014. május 20.