Beszámoló Morvay Pio atya (IH) aranymiséjéről

A várakozásoknak megfelelően megtelt a szombat esti – karizmatikus megújuláshoz tartozó – Közösségek Miséjén a Lyceum templomban Pécsett.

A szentmisére összejött 220 embert a Jézus Krisztusba való hiten kívül összekötötte még valami: hálásak a Jóistennek, hogy Morvay Imre Pio atyát meghívta papjai közé, és elvezette Pécsre.

Pio atya a prédikációjában beszélt a meghívásáról, az Isten iránti lángoló szeretetéről. Külön kiemelte, hogy az ezüstmiséjén, azaz 25 évvel ezelőtt érezte: meg kell újítania a hitét. Akkor került kapcsolatba a Katolikus Karizmatikus Megújulással. Elmondta, hogy tőlünk, a szentlelkes katolikusoktól tanulta meg dicsőíteni az Urat, és ujjongani Őbenne. Tanúságtételek, majd a mai alkalomra kapott próféciák hangzottak el ezután az aranymisés irgalmas rendi szerzetes atya szájából. Különös erővel tapasztaltuk meg az egységre hívó szavait a Szentléleknek, ugyanis egyet újra léptünk az erre vezető úton: közösen zenéltünk és szolgáltunk a szentmisén.

A záró áldást követően Pio atya külön-külön megáldott minden jelenlevőt. Előbb a megjelent pap testvéreit – Keczely Károly atyát, Kele Pál atyát, Csóka János pálos atyát, Bartha Zsolt atyát, Cseh Péter Mihály atyát -, a ministránsokat, majd a híveket. Közben a mai alkalomra összeállt zenész formációval dicsőítettük a feltámadt Urat: Rőmer Károly, Flach Ferenc és a többi testvérünk vezetésével. A szép ünnepünket egy közös agapéval zártuk.

Hálát adunk a Szentléleknek, hogy Pio atyát 25 évvel ezelőtt megújította, és eltöltötte az örömmel és az evangelizáció tüzével.

Isten áldja további szolgálataiban!

Létrehozva 2013. június 18.