A lélek rejtett ereje

És  a  föld  kereskedői  is  sírnak  és  jajgatnak  felette,  mert  az  ő  áruikat  többé  senki  sem  veszi: arany és ezüst, drágakő és gyöngyárukat, és barmokat és juhokat és kocsikat és rabszolgákat és emberi lelkeket” (Jel 18,11-13).

Az áruk felsorolása arannyal és ezüsttel kezdődik, és emberi lelkekkel végződik. Arannyal, ezüsttel, lovakkal  és  kocsikkal  lehet  kereskedni.  Még  rabszolgákkal  is  kereskedett  az  ember,  bár  abban  az esetben már emberi testekről volt szó. De az Igének ebben a jövendölésében az emberek lelke is az áruk között szerepel.
Ez is meg van írva: „Lett az első Ádám élő lélekké; az utolsó Ádám megelevenítő szellemmé. De nem a szellemi az első, hanem a lelki, azután a szellemi” (1Kor 15,95-46). „És formálta az Úr Isten az embert a föld porából, és lehelt az orrába életnek leheletét. Így lett az ember élő lélekké” (1Móz 2,7).
Amit az alábbiakban leírok nem könnyen érthető. Nehéz tanítás, sem elmondani, sem megérteni nem könnyű.  De  el  kell  mondanom,  különösképpen azok után, amiket  tapasztaltam  néhány  könyv  és folyóirat  olvasása  és  e  világ  fiaival  való  érintkezés  során.  Drága  igazság  kiváltságos  birtokosai vagyunk az Isten Igéjével a kezünkben. Akár a Gyülekezetet, akár a világ mai helyzetét és haladási irányát  nézzük,  ez  felelőssé  tesz,  hogy  megosszuk,  ami  nekünk  adatott,  ha  nem  akarunk  véka  alá rejtett lámpás maradni.
Ez a téma a szellemi hadviselés körébe tartozik, különös tekintettel az utolsó időkre. Röviden érintem a szellem-lélek-test hármasságáról szóló tanítást.

Az írás elolvasható itt.

Létrehozva 2012. június 28.