Pio atya szerint a harmadik fatimai jövendölés az utolsó idők hamis egyházáról szól

 

A 2016-ban elhunyt Gabriele Amorth atya halála előtt többször is nyilatkozott Pio atyáról és a harmadik fatimai titokkal kapcsolatos ismereteiről. Többek között a „Fatima titka” című cikkben egy vele készült interjú részletei jelentek meg, a beszélgetés témáját José María Zavala újonnan megjelent könyve, a Legjobban őrzött fatimai titok (El Sécreto Mejor Guardado de Fátima) adta.

Zavala még 2011-ben készített riportot Amorth atyával, amelyet az atya haláláig nem hozhatott nyilvánosságra. Amorth atya személyesen is ismerte Pio atyát. A sokéves ismeretségüknek köszönhető, hogy sikerült megértenie a harmadik fatimai titok lényegét, amelyről a 20. század kiemelkedő szentje beszélt neki.

José María Zavala és Don Amorth atya

Amorth atya elmondta, hogy mit hallott Pio atyától a harmadik titokról, az ördög Vatikánba jutásáról, és a „Hamis Egyház” felemelkedéséről. A Vatikán 2000-ben megjelent harmadik fatimai titokról szóló hivatalos kiadványában ezekről nincs szó. Itt olvasható néhány részlet az Amorth atyával készült riportból.

Amorth atya nem hitt abban, hogy a Szűz Máriától kapott iránymutatásnak eleget tettünk azzal, hogy II. János Pál pápa 1984-ben megszentelte a világot. Nem volt még ehhez fogható egyházi szertartás. „Én is szemtanúja voltam. Aznap vasárnap délután a Szent Péter téren voltam, alig egy karnyújtásnyira a pápától.”

Zavala megkérdezte az atyától, hogy miért olyan biztos benne, hogy nem történt meg a kiengesztelődés.

Amorth atya elmondta: „Nagyon egyszerű: II. János Pál pápa kifejezetten Oroszországot akarta említeni, de végül nem tette meg. Semmi kétségem afelől, hogy a megszentelés nem történt meg. De ne tévesszük szem elől azt, amit a Szent Szűz Lúcián keresztül üzent nekünk: Szeplőtelen Szívem végül győzedelmeskedni fog.”

Zavala a harmadik titokról is kérdezte az atyát: „Nézze el nekem, hogy ennyit faggatózom róla, de amikor Pió atya kapcsolatba került a harmadik fatimai titokkal, megrendült az Egyházba vetett hite?”

Amorth atya halkan, megilletődve válaszolta. „Minden bizonnyal.” Egy nap Pio atya nagyon szomorúan azt mondta nekem: „Tudod Gabriele, a Sátán megvetette lábát az Egyház felső köreiben és rövid időn belül eljön, hogy irányítsa a hamis Egyházat.”

„Jaj Istenem! Egyfajta Antikrisztus! Mikor jövendölte ezt?” – kérdezte Zavala.

„1960 körül, mivel akkor már pap voltam. XXIII. János pápának voltak is aggodalmai, amikor a harmadik fatimai titok megjelent nyomtatásban, de senki nem gondolta azt, hogy ő az ellenpápa, vagy maga az ördög.” Amorth artya elmosolyodott.

„Pio atya mondott még mást is a jövőbeni katasztrófákról: földrengések, árvizek, háborúk, járványok, éhínség…? Említett olyan csapásokat, amelyek a Szentírásban is megtalálhatóak?” – kérdezte Zavala.

„A látomások bármennyire félelmetesek voltak, nem voltak megterhelőek a számára, kivéve egyet, amely azonban igen: a nagy hitehagyás az Egyházon belül. Ez volt az a jövendölés, amely ténylegesen gyötörte, sokat imádkozott ezért, és az ennek köszönhető belső szenvedéseit is ezért ajánlotta fel.”

„A harmadik fatimai titokban elhangzottakért?”

„Pontosan.”

„Atyám, van rá mód, hogy elkerüljük ezt a szörnyűséget?”

„Van remény, de csak ha cselekszünk. Egyrészt ajánljuk fel Oroszországot Szűz Mária Szeplőtelen Szívének, másrészt mindnyájan imádkozzuk a rózsafüzért és tartsunk bűnbánatot.”

Forrás

Létrehozva 2023. szeptember 18.