A Villanyhárfa projektről

A zenei liturgia helyes használata, különösen annak könnyűzenei ága időnként megosztja a híveket. A szabályok ismerete, valamint a liturgiának megfelelő dalok (gitáros énekek) kiválasztása nem könnyű feladat, még ha a műfajnak számos hazai klasszikusa is ontja a dalokat.

Minden elismerésem a honlap gondozóinak, akik a keresztény könnyűzenében próbálnak járható utat felmutatni – a liturgia szépségének bemutatásával. Saját meghatározásuk az oldalról így szól:

Ennek a kezdeményezésnek elsődleges célja, hogy segítséget nyújtson azoknak, akik szentmisén vagy más liturgián zenei szolgálatot látnak el „gitáros” (könnyűzenei) műfajban; de szívesen látunk bárkit, aki érdeklődik a téma iránt.

A könyv és a zene-tár még készülőben van, de a többi menüpont érdekes olvasnivalókat kínál. Az Írások alatt a műfajról szóló cikkeket és az egyházzenével foglalkozó egyházi dokumentumokat gyűjtöttünk össze, a Kóstolóban könyv- és lemezajánlók olvashatók. A Hasznos dolgok a zenei szolgálatban felhasználható segédanyagokat tartalmaz, a Linkek segítenek további érdekes oldalakat találni, a Faliújság pedig a „gitáros” zenéhez valamilyen módon köthető rendezvényeket hirdeti. A programnaptár frissítéséhez kérjük olvasóink segítségét is!

A honlap jelenleg fejlesztés alatt áll. Bármilyen ötletet, észrevételt, segítséget szívesen fogadunk a villanyharfa@villanyharfa.hu címen.”

Jó olvasást, böngészést, dalkeresést kívánok minden érdeklődőnek a misék zeneileg igényes szolgálatához.

Létrehozva 2011. december 4.