Társunkat keresve

“Én magam élő bizonyítéka vagyok (testvéreimmel együtt), hogy a Gondviselés elnyeréséért nekünk sem árt lépni. A szüleim úgy találkoztak, hogy apu hirdetést adott fel az Új emberben, miszerint nemdohányzó, katolikus hölgyet keres házasság céljából, jelige: Patrona Hungariae. Az 50 (!) válaszlevélből egyedül édesanyámnak válaszolt.”

Ugye elég hihetetlen a történet? A biztos út blogon találtam, nincs okom kételkedni valóságában. A www.párkatt.hu katolikus párkereső oldalt ajánlják a kereső figyelmébe – az idézetek a honlap Gyakran Intézett Kérdések (GYIK) részéről származnak.

Miért házastárs-, és nem partnerkereső?

Mint hívő katolikusok, nagyon komolyan vesszük az Egyház tanítását a házasságról és a családról. Ezért nem partnereket közvetítünk, akik aztán valahogy “amíg működik a dolog” együttélnek. Azt kívánjuk, hogy az emberek ne csupán egymásra találjanak, hanem közös céljuk legyen, hogy útjukat Istennel és az Egyházzal járják végig. Ehhez hozzátartozik a házasság szentsége. Fontos számunkra az is, hogy megismerhessék a szeretetet, mint a legnagyobb ajándékot – aminek alapvető kifejezési formája az Isten előtt egymásnak tett ígéretünk, melyet a Jóisten áldása kísér életünk végéig.
További részletek a biztos út blogon.

Létrehozva 2013. február 26.