brain bars szupertudatos.hu

Access Bars – nagyon nem ajánljuk

 

Egy gyermekét katolikus iskolába járató édesanya kért aggódva segítséget, mivel kislánya egyik osztálytársának anyukája „benne van ebben a dologban”, ami nagyon nem tetszik neki.

Azt írja, hogy „a [nő] lánya is megy kezelésekre, sőt már ad kezeléseket is, és mondta a lányom, hogy köveket tesz a vizébe, az energiákról beszél stb.” Ez a dolog megy iskolán kívül is, mert azt írja, hogy „egy barátom felesége is belekeveredett, el is váltak”.

„Az érdekelne, hogy lányomat hogyan tudom megóvni. Ő nincs jóban ezzel a kislánnyal, de azért nyilván hallja miről beszél. Ha tudatosan megmondom lányomnak, hogy semmilyen ilyen masszázst, meg nyomogatást, kezelést nem kaphat ettől a lánytól, el fogja tudni utasítani”.

„Én úgy értelmezem, hogy ez a reikihez hasonló, a kezelések ellazítják az embert, és én úgy értem, hogy azért csak segítséget kapnak entitásoktól. Tehát megnyílhat az ember démonoknak.”

Eddig a levélrészlet, nézzük a részleteket.

1. Mi ez az Access Bars?

Magyar honlapon olvashatjuk az alábbi összefoglalót:

„Az Access Bars egy gyengéd kézrátételes módszer, amelyet Gary Douglas mutatott be a 90-es évek elején. 32 energiasávból áll, amelyek a fejeden át és körben futnak. Ezek a Barok [ti. energiasávok] bizonyos ’bar pontokat’ kötnek össze, és az élet különböző területeivel és aspektusaival vannak összefüggésben.

Az Access Bars kezelés alatt a kezelő finoman megérinti ezeket a pontokat, hogy feloldja/semlegesítse a gondolatok stb. elektromagnetikus töltését, amelyek korlátozhatnak téged az érintett életterületeken. Ennek a 32 pontnak a gyengéden megérintésével, erőfeszítés nélkül elengedheted mindazt, ami miatt képtelen vagy az el(be)fogadásra. Ezek a pontok tartalmazzák, mindazokat a gondolatokat, ötleteket, hiedelmeket, érzelmeket, tényezőket, amiket életek során eltároltál. Végre elengedheted a terheket, amelyeket magaddal cipelsz, ki tudja hány emberöltő óta. Minden Bars Kiegyensúlyozás [ti. energiasáv kezelés] 5-10 ezer évnyi korlátot oldhat fel arról az életterületről, amelynek a pontjait érintik. Éppen ezért, egy Access Bars Kiegyensúlyozás rendkívül tápláló és lazító folyamat, amely bármely életterületről feloldhat korlátokat.”

Amint látható, egyfajta energiagyógyászat ez is, mint a bioenergetika vagy a reiki, tudománytalan kifejezésekkel, készpénznek véve hipotetikus struktúrákat az embernél, és nyilvánvaló a reinkarnációba vetett hit. Ezek alapján az okkult (New Age-es) gyógyászathoz tartozik.

2. Zsák és foltja

Az energiasáv kezelésen túl az említett honlapot működtető személy számos további „kezelést” tud biztosítani (aki a szellemi háttérre kíváncsi, azoknak további linkeket adunk ezek értelmezéséhez):

 • Silva-féle agykontroll (Agykontroll keresztény szemmel)
 • Quantum Biofeedback Specialista  (Biorezonancia-terápia, Quantum Life termékek és elektromágneses jelek)
 • Új Germán Medicina (Új? Germán? Medicina?)
 • Spirituális Válasz Terápia – idézet egy másik magyar honlapról:
  • „egy lelki-szellemi eljárás, mely az univerzális energiákat használja a tudatalatti blokkok és az előző életekben elszenvedett sérülések gyógyítására. Célja, hogy megtaláljuk és elengedjük a negatív, korlátozó elképzeléseket, programokat, majd támogató eszmékkel helyettesítsük őket.”
 • SUPERCONSCIOUS SELF COACHING [szupertudatos önfejlesztés] egy magyar honlapról:
  • Egy új, 21. századi ingatáblázatrendszer több, mint 70 táblázattal, amit László Erika hozott létre.”
  • „A világon az első, egyedi és könnyen érthető rendszer, az Élet Kézikönyve – amivel bárki, bármilyen helyzetét meg tudja érteni, és ezzel szinte azonnali változást is tud létrehozni. (A leggyorsabb eddig, a tanácsadás napján megtörtént azonnali, kézzelfogható változás!)”

3. Garancia?

Nem meglepő módon a végtelen előnyök és használati területek felsorolása után ott a csupa kisbetűs rész (az olvashatóság miatt növeljük a betűméretet):

„Az ACCESS CONSCIOUSNESS Kezelései, Energetikai Kiegyensúlyozó Technikái és Tanfolyamai nem helyettesítenek semmilyen orvosi eljárást, nem alkalmasak semmilyen betegség, vagy egészségügyi probléma gyógyítására, ugyanakkor hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a Tudatossági szinted emelkedésével a fent felsorolt problémák enyhüljenek, esetleg ki is oldódjanak. Kérlek olvasd el ide vonatkozó Jogi nyilatkozatunkat az ÁSZF-ben.”

A Máté 10,8 alatt található „Ingyen kaptátok, ingyen is adjátok” elv természetesen nem működik, bár hivatkoznak saját árlistájukra, de az valamilyen okból nem elérhető.

4. Mi tartozik a New Age alá?

Gyors (és hiányos) lista, mi minden tartozik a New Age kategóriájába. Ha bizonytalan vagy egy dologban, olvasd el dr. Gál Péter atya „A New Age keresztény szemmel” című könyvét, tájékozódj a karizmatikus.hu katolikus hitvédelmi oldalon.

Az Esalen Intézet Kaliforniában, Findhorn Intézet Skóciában, Vishva Hindu Prishad Szervezet, Humanisztikus és Transzperszonális Egyesülés, Új Akropolisz Egyesület, Emberi Képesség Mozgalom, Brahma Kumaris World Spirituality Lord Maitreya próféciái, Gaia Hipotézis, Arkánum Szellemi Iskola, Őshagyomány Iskolája, Édesvíz Kft. könyvei, Transzcendentális Meditáció, Szcientológia Egyháza (dianetika), jóga-körök, boszorkány-körök, keleti guruk (Sai Baba, Szvámi Purna, Muktanda), Krisna-tudatúak, Sri Chinmoy, Co-Coun-seling, Darnel-tréning, Silva-féle agykontroll, „agytréner” gépek, asztrológia, Daniken és az ufó-hit, szellemgyógyászat, az „extraszenszek”, reiki, mahikari, „fényadók”, prána nadi, „Re-birthing”, transzrelaxáció, bio-energetika, ingázás, Joseph Murphy a „tudatalattival”, homeopátia, pszichotronika, regressziós hipnózis, pszichokinézis, reform-életmód, Pilátesz-torna, kineziológia, „enneagramm”, a „Sant-Mat”, új sámánizmus, új manicheizmus, új „Mithrász-kultuszí”, új boszorkányság, tűzönjárás, keleti küzdősportok, „access bar”, kranioszakrális terápia, Tarot-kártya, tenyérjóslás, spiritizmus („channeling”), az X-akták szerzői, az Amanda Music és számtalan ezoterikus zene, „rezgés”-alapú álgyógyítások (Bemer) stb

5. Tájékozódási pontok

Reméljük, hogy az aggódó anyukának és más érdeklődőknek is elegendő információval szolgáltunk ahhoz, hogy ne vegyenek igénybe ilyen jellegű okkult szolgáltatást.

Ha valakiben maradt még kétség az energiasávok és a reiki használata, a kettő közötti különbséget illetően, annak javasoljuk elolvasni a

Reiki Or Access Bars Healing – Which One Is For You?

cikket – sajnos csak angol nyelven elérhető, de fordítógép által könnyen értelmezhetők a különbségek.

350

Létrehozva 2024. február 15.