Összeesküvés? Milyen összeesküvés?

Amikor bizonytalan időket élünk, amikor a légkör tele van hazugságokkal és propagandával, természetes, hogy bizonyosságot keresünk. Igazságot, világosságot és őszinteséget akarunk. Ezért szeretünk bele az összeesküvés-elméletekbe. Egy összeesküvés-elmélet olyan hálózatot kínál nekünk, ami segít megérteni, mi folyik itt. Egy struktúrát és hitrendszert ad, melybe minden szépen beleilleszkedik, és értelmezni tudjuk a világot.

Az összeesküvés-elmélet egyfajta alternatív vallás.

Hitünk kell, hogy adjon nekünk egyfajta lencsét, melyen keresztül láthatjuk a világot. Hitünknek biztosítania kell a keretet – a struktúrát, amelybe minden illeszkedik, harmonizál és értelmet nyer. Sajnos katolikus hitünk túl sok vezetője elhagyta a hajót. Feladták, hogy egyértelmű tanítást és útmutatást adjanak, és a „pasztorális megoldás” gumiszerű opcióját részesítették előnyben. Gyengeségei miatt a jelenlegi katolikus vezetés hozzájárul a bizonytalanság, a változás és a felfordulás jelenlegi helyzetéhez.

Az összeesküvés-elméletek megoldást kínálnak. Megértési struktúrát kínálnak az átmenet, a stressz és a társadalmi nyugtalanság nehéz időszakában, mint amilyeneket most tapasztalunk. Mi minősül összeesküvés-elméletnek? Az egyik fő összetevője az, hogy az igazság egyfajta alternatív változatát ajánlja, melyet erős, árnyékos alakokkal kombinál, akik a színfalak mögött mozgatják a bábok húrjait annak érdekében, hogy bevezessenek néhány aljas, új helyzetet, melyekben teljes hatalommal bírnak. A másik jellemzője egy összeesküvés-elméletnek az a képesség, hogy a hívők „összekapcsolják a pontokat”, és meglátják azokat a mintákat, melyeket senki más nem lát meg. Amikor ez egy szélsőséges helyzethez vezet, az az elmebaj jele. Az Összeesküvés-elmélet és az Egy gyönyörű elme című film ezt a viselkedést mutatja be.

Fundamentalista amerikai kereszténységben nőttem fel, voltak vendégszónokok, akik a világ eseményeit a Szentírás diszpenzációs értelmezéséhez kapcsolták. A Dániel és a Jelenések könyvében található próféciákat inkább jövendőmondásnak tekintették. Olyan „összekapcsolásokat” tettek, amiket a legtöbb ember nem láthatott. A tíz nemzetből álló Európai Unió volt a beteljesülése a tíz szarvas antikrisztusi fenevadnak a Jelenések könyvében. A hét dombon elterülő városon ülő „nagy szajha” egyértelműen a katolikus egyház volt. Volt állítólag egy számítógép Belgiumban (az Európai Közösség központja), ami tárolta az összes keresztény nevét és címét világszerte …. készen állva az elközelgő üldöztetéshez. A számítógép beceneve „Fenevad” volt.

Nos, az idő továbblépett, és a próféciák alaptalannak bizonyultak. De ez nem számít. Az új összeesküvés-elméletek mindig előjönnek, hogy átvegyék az elavultak helyét.

Ezért nem bízom egyetlen összeesküvés-elméletben sem. Érthetőek és néha szórakoztatóak, mert annyira tébolyultak, de egyben veszélyesek is, mert elvonják figyelmünket az igazságtól.

Csak azért, mert a hazugság légkörében élünk, nem jelenti azt, hogy egy másik hazugságot követni jó dolog.

Ez a hazugságok légköre valami olyan, amiről írtam Immortal Combat [Hallhatatlan küzdelem] című könyvemben, és írtam még abban a könyvben, amit most fejeztem be: Beheading Hydra-A Radical Plan for Christians in an Atheistic Age [A hidra lefejezése – egy radikális terv keresztényeknek egy ateista korban]. A hazugság légkörét nem úgy fejtik meg, hogy egy összeesküvés-elmélet újabb extravagáns hazugsága után futnak.

Azonban – és ez egy jó nagy azonban – valami nem összeesküvés-elmélet akkor, ha az összeesküvők nyíltan beszélnek arról, hogy mit csinálnak.

Rengeteg dolog történik ma a társadalomban, amiért (ha beszélsz ezekről) hibáztathatnak téged, hogy egy összeesküvés-gyártó vagy. Rendben van, ha elismerjük ezeket a dolgokat, és kell beszélnünk ezekről, de kiegyensúlyozottnak és nyugodtnak kell maradnunk, és tényekről, nem pedig eszelős elméletekről kell beszélnünk.

Szóval vegyünk fontolóra néhányat. Van-e emberek olyan csoportja, akik globális uralomra és ellenőrzésre törekednek? Igen, és ez nem titok, és ők nem titkosak. Nyilvánosságra hozzák, hogy találkoznak. Az ENSZ egy globális hatalmi csoport… Az Egészségügyi Világszervezet, a Világgazdasági Fórum, a Világbank csak néhány ezek közül. Vannak más nemzetközi csoportok is globalista programokkal… A Planned Parenthood [abortuszklinikai hálózat], az UNESCO, a Természetvédelmi Világalap, az Európai Unió, a NATO. Ezek a csoportok és még sokan mások nem titkosak.

Van tervük a világuralomra? Igen. Great Reset-nek [nagy újraindítás] hívják. És megint, ez nem titok. Felszínes reklámanyagokat tesznek közzé erről. Szerepelt ez a TIME magazin címlapján is. Egyértelmű, hogy újra akarják indítani a világgazdaságot. Biden külügyminisztere, John Kerry szerint ez gyorsan fog megtörténni. Biden az ő emberük. A Demokrata Párt támogatja ezt. Ez nem összeesküvés-elmélet, mert nyíltan kimondtak mindent.

Vajon ez a globalista intézmény tekintette Donald Trump „America First” [Amerika először] programját, mint a fő akadályát terveiknek? Ismét- ez nem titok. Négy éven át minden lehetségest megtettek azért, hogy megszabaduljanak tőle. Dolgoztak együtt azért, hogy manipuláljanak egy választást, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy végül kiejtsék? Itt meg kell keresnünk az egyensúlyt, és kérni a tényeket. A probléma az, hogy az intézménynek úgy tűnik, hogy szándékában áll az, hogy ne vizsgálja ki a szabálytalanságokat a választáson. Rand Paul szenátor és mások az anomáliák vizsgálatát követelik anélkül, hogy azt állítanák, hogy meg akarják semmisíteni Biden megválasztását, és hogy mindezt extravagáns összeesküvés-elméletek nélkül.

Elismerni azokat a dolgokat, amik nyíltan megtörténnek, nem azt jelenti, hogy összeesküvés-elméletekbe bocsátkoznak.

Vannak-e gazdag, erős emberek, akik azt tervezik, hogy még gazdagabbak és erősebbek lesznek? Természetesen vannak. Ezt csinálják a gazdag és befolyásos emberek. Mindig is ezt tették a gazdag és befolyásos emberek. Találkoznak a színfalak mögött, irányítják a pénzügyeket, irányítják a kommunikációt, és manipulálják az embereket kenőpénzekkel, zsarolással és megvesztegetéssel? Természetesen igen. Ezt csinálják a gazdag és befolyásos emberek. Ezért gazdagok és erősek. Dolgoznak együtt más gazdag és erős emberekkel és háttérügyleteket kötnek, titokban terveznek dolgokat, hogy több ellenőrzést és több vagyont szerezzenek? igen. Ez nem titok. Ezt csinálják a gazdag és befolyásos emberek. Szövetségben állnak a sátánnal, hogy megvalósítsák az ő akaratát és irányítsák ezt a világot? Igen. Megint. Ez nem titok. Ez az, amit a gazdag és erős emberek tesznek, és amit mindig is tettek.

Mit kell tenned ezzel kapcsolatban? Kezdetnek azt, hogy légy realista. Ez a világ ilyen. Mindig is ilyen volt ez a világ. Jézus ezt mondja, és az Újszövetség tele van ezzel. Ez a világ ilyen, a hatalomé, a gazdagságé, az erőszaké és a kegyetlenségé, és ott van Krisztus Királyságának világa. Krisztus Királysága nem ebből a világból való, és Ő világosan azt mondta, hogy az e világ polgárai gyűlölni és üldözni fognak, ha az Ő tanítványa vagy. Valójában ha NEM utálnak, akkor ideje, hogy elkezdj aggódni!

A második dolog, ha már realista lettél, hogy megkérdezd magadtól, miért követed az összeesküvés-elméletet. Tudniillik

az összeesküvés-elméletek egy kicsit önelégültek tudnak lenni.

Az összeesküvés-elmélet felmagasztalásával nemcsak azért érezzük jól magunkat, mert látjuk a fényt, és megvan a válasz, hanem azért is, mert azzal vádolhatjuk azokat a rossz embereket, hogy ők a rosszak, és ettől jól érezzük magunkat, és azzal is megvádolhatjuk azokat az embereket, akik nem követik az összeesküvés-elméletet, hogy ostobák, vak lemmingek, és ettől is jól érezzük magunkat, mert ettől felsőbbrendűnek érezzük magunkat.

A harmadik dolog, hogy megkérdezed, mit tehetsz ezzel kapcsolatban. Ha valaki összeesküvés-elméletekről kezd beszélni nekem, vagy ideges az egyház vagy a politika helyzete miatt, megpróbálom meghallgatni, majd azt kérdezem: „és mit fogsz tenni ezzel kapcsolatban?” Ez gyakran feldühíti őket, és elismerem, hogy nehéz feltennem ezt a kérdést anélkül, hogy fölényes és leereszkedő legyek, de ez egy őszinte kérdés. Ha abban a helyzetben vagy, hogy tehetsz valamit a gonosz ellen, akkor gyerünk, és tedd meg. Talán ez azt jelenti, hogy megfelelően neveled a gyerekedet. Talán ez azt jelenti, hogy benne vagy az életpárti mozgalomban, vagy részt veszel a kommunikációban vagy a politikában. Ha arra van hívásod, hogy tegyél valamit ellene, akkor a képességeid és a törvény lehetőségein  belül gyerünk, változtass és hagy abba a panaszkodást.

A negyedik dolog emlékezni arra, hogy egyébként sem vagy ennek a királyságnak a polgára. A te állampolgárságod a mennyben van. Ez a világ nem az otthonod, csak átutazóban vagy. Összpontosíts az imaéletedre, a családi életedre, a plébániád életére, az iskoládra és a helyi közösségedre. Ez, ahol a valóság van, és ez, ahol a legtöbbet tudsz változtatni. Ha néhány bürokrata bankár Németországban bevezet valamilyen új gazdasági valóságot, kezeld a lehető legjobban, ha ez megtörténik. Ha valamilyen filantróp, politikailag korrekt személy megpróbál rád kényszeríteni valamilyen őrült társadalmi programot, vagy néhány istentelen gyakorlatot, imádkozz a bölcsességért, hogy felismerd, mi a helyes, és a bátorságért, hogy megtedd a helyes dolgot, amikor eljön az ideje.

Az utolsó kis tanácsom ezekben a zavaros időkben az, hogy naponta csak egyszer nézzed a híreket, majd kapcsold ki. Kapcsold ki a közösségi médiát. Olvass egy jó könyvet. Tanulj meg egy hangszeren játszani. Beszélgess a családoddal. Túrázz egyet. Alakíts ki egy kertet. Mozogj többet. Tanulj meg főzni. Élvezd az életet. Van elég gonosz ma a világon. Ne félj. Ne aggódj a holnap miatt. Holnap is lesz elég gonosz. Nézd az ég madarait és a mező virágait. Nem aggódnak. Bíznak mennyei apjukban…

… De most azt hiszem, hogy anyagot csenek a mestertől.

A cikk forrása angol nyelven

Létrehozva 2023. december 20.