Reiki, pránanadi – nagyon nem ajánljuk

Ebben a bejegyzésben megpróbálom összehasonlítani a két gyógyító eljárást. Mindezt a teljesség igénye nélkül. Miről is van szó. Mindkét esetben a cél, hogy egy meglévő betegséget meggyógyítsunk, vagy legalábbis csökkentsük a szenvedés mértékét.

A reiki és a prána meg a hasonló más néven futó un. energiagyógyászati eljárások nagy népszerűségnek örvendenek. Honlapokon és újságokban iskolák és magánszemélyek is hirdetik, hogy rajtuk keresztül megszerezhető a megfelelő tudás, amivel minden önjelölt gyógyító nekivághat áldásos (?) tevékenységének. Sokakat a pénz motivál, mert természetesen szeretnének ebből megélni, mások pedig inkább humanista beállítódásuk miatt segítenének másokon. Mindenesetre a pránanadi és a reiki vírusszerűen terjed az emberek között. Egyre többen végeznek ilyen tanfolyamokon és természetesen többen nem állnak meg az első szintnél.

 Az alapok

A pránanadi és a reiki is tanfolyamon, pénzért megszerezhető oklevelet ad. A reikiben 3, míg a pránában 7 fokozat van. A fokozatok növekedésével az energia is növekszik, amit le lehet hívni az univerzumból. Mert hogy onnan van a gyógyító erő, csak előtte ezt be kell csatornázni, be kell rá hangolni magát az embernek.

Ami a lényeg, hogy a behangolás után gyakorlatilag mindenkinek működik az energia átadás, a “gyógyítás”.

A magasabb szinteken szükséges a különféle szimbólumok használata, mert ezekkel lehet “feltöltődni”, ezek használatával áramlik jobban ez energia. A beavatás mester által történik, egy mozzanata az olajjal megkenés a kézen és a homlokon. Illetve szimbólumok, mantrák használata. A magasabb szint arra is jó, hogy működik az un. távgyógyítás, vagyis másoknak távolba is lehet küldeni energiát.

Idézek néhány mondatot egy korábbi kapcsolódó bejegyzésből, amit egy megtért reiki mester írt magáról. Főleg a szimbólumokkal kapcsolatosak.

“Amint a szimbólumokra gondoltam, már éreztem magamban az erőt. Jól kinyíltak a csakráim, sok energiát tudtam befogadni és továbbadni, éreztem az energia erős áramlását.

“Igen, így tévesztett meg engem is az isteni fényszimbólum a reikiben.”

“Felpillantottam az isteni fényszimbólumra, és máris belém költözött a reiki ereje:” 

Forrás: http://rejtettdolgok.blogspot.hu/2013/12/egy-reiki-mester-megterese.html

Mellékhatások

 Sajnos vannak bőven, főleg a behangolás után. Ezeket tisztulási folyamatnak hívják, bár véleményem szerint nem az. Nem csak testi, hanem lelki változások is végbemennek, tehát személyiségváltozással is jár. Persze valószínűleg ez tűnik fel a legkevésbé. A hivatalos verzió szerint a tisztulási folyamat alatt távoznak a méreganyagok és emelkedik a rezgésszint. Ezért vannak ezek a furcsa dolgok amik veled történnek és ezért kell sok folyadékot inni.

 Az egyik honlap szerint

“A Reiki beavatások után egy 21 napos tisztulási folyamat veszi kezdetét, ami annak az eredménye, hogy a beavatott személy energiái gyorsabban kezdenek működni, ezáltal megszűnnek az energiablokkok és a szervezet kidobja magából a méreganyagokat, segít megszüntetni a negatív beidegződéseket, szokásokat. Az energia kb. három nap alatt áramlik végig a hét csakrán, s bár a szív csakra és a korona csakra között nyílik meg a Reiki csatorna, ugyanolyan fontosak a test alsó részén található csakrák is, és ezek rezgésszáma is a felsőkéihez igazodik. A 21 nap alatt ki-ki egyéni tisztulást élhet meg, van akinek az álmain keresztül jönnek üzenetek, van aki fizikai illetve érzelmi változásokon megy át, régi szokásokat hagyhatunk magunk mögött. Ezek nem mindig kellemesek, mivel a Reiki energia felhozza a kellemetlen energiákat, de ha elfogadjuk a változást, akkor hamar túl lehetünk rajta.” Hát köszi!

Milyen mellékhatásai vannak a beavatásnak:

  • Erős fejfájás, megfázáshoz hasonló tünetek, orrfolyás, stb. 

  • Lelki változások, személyiség változások, érdeklődés megváltozása, szokások megváltozása

  • Izületi fájdalmak

  • Előfordulhatnak rémálmok és idegen jelenlét érzése

  • Párkapcsolati problémák

  • Hányinger, hányás, kiütések, a vizelet elszíneződése

  • Előjöhetnek régi betegségek tünetei

 Számomra csak az a furcsa, hogy ezt az un. tisztulási folyamatot mindenki elfogadja úgy, ahogyan van. Senki nem tiltakozik ellene és senki nem mondja, hogy ez nincs így rendjén.

A teljes cikk elolvasható itt.

Létrehozva 2020. július 30.