Burke, Schneider, és további püspökök korrekciót közöltek a tanításbeli zavar ellen

Közös hittani deklarációt adott ki Raymond Burke bíboros, Athanasius Schneider püspök (lásd őket a képen), és az Egyház több másik püspöke azzal a céllal, hogy elősegítsék vele az Egyházban egyre jobban eluralkodó tanításbeli zavar orvoslását.

A deklaráció a katolikus hit mintegy 40 olyan igazságát tisztázza, amelyekben Ferenc pápa kijelentései nyomán vagy a jelenlegi Szentatya pontifikátusa alatt támadt súlyos zavar a katolikus hívek között. Egyes pontok olyan erkölcsi kérdésekben adnak eligazítást, amelyek ma súlyosan veszélyeztetik a lelkek üdvösségét és javát, és amelyekben az egyházi hierarchia nem vagy alig közöl eligazítást.

A nyolcoldalas deklarációt a szerzők június 10-e, pünkösd hétfőre időzítve, több nyelven is kiadták. A deklaráció megerősíti az Egyház állandó tanítását az Eucharisztiáról, a házasságról, a papi cölibátusról, de olyan alapigazságokat is tárgyal, mint hogy “a pokol létezik”, hogy az emberi lelket “bármely megbánás nélküli halálos bűn örök kárhozatra ítéli”, hogy a Jézus Krisztusba vetett hit “az egyetlen Isten által pozitívan akart vallás”, valamint hogy a “homoszexuális cselekedetek” és a nemváltoztató műtéti beavakozások “súlyos bűnök”, amelyek lázadást jelentenek a kinyilatkoztatott és a természetes erkölcsi törvény ellen.

 A teljes cikk elolvasható itt.

Létrehozva 2019. június 12.