Böjte Csaba jubileumi jótékonysági koncertje – nem ajánljuk

FRISSÍTVE: Cikkünk kizárólag a koncert szervezési részét vette górcső alá, nem pedig az Alapítvány vagy Csaba testvér munkáját. A kifogásolt előadók helyett mások meghívásával kritikánk is okafogyottá vált volna. (2018.09.05) A szerk.

Nem az előadók személye a botrány okozója, hanem az általuk nyíltan felvállalt értékrend, melynek szellemében előadják majd a dalokat – többek között félezer ártatlan gyermek előtt, kiknek felnevelése, lelki tisztaságának megőrzése nem csak a nevelők, de az alapítvány és annak vezetőinek felelőssége.

1.

Újsághír: Szeptemberben jótékonysági koncertet rendeznek a Böjte Csaba munkáját segítő alapítvány fennállásának 25 éves jubileuma alkalmából a Papp László Arénában. A plakát szerint a koncert támogatói között számos civil szervezet, köztük a Rotary Club is megtalálható.

Egy másik újsághír szerint pár hete a Budapest Pride rendezvénysorozaton a sztárvendég, Conchita Wurst mellett Oláh Ibolya -aki a Böjte koncert egyik sztárvendége is- is fellépett, akinek erre az alkalomra Presser Gábor írt egy testre szabott dalt. A Pride záróbuliján Oláh Ibolya elénekelte a Voltam Ibojka című dalt, melynek azóta hírhedtté vált szövegsora így hangzik: „Voltam fiúval és voltam lánnyal”. A művésznő 2011-ben nyilvánosan felvállalta leszbikus mivoltát.

A Böjte Csaba jőtékonysági koncertre meghívott másik együttes, az EDDA vezetője közismert arról, hogy UFO hívő. Pataki Attila korábban botrányos kijelentést okozott azzal, hogy állítása szerint őt is egy UFO dobta le a Bazilika elé.

A koncertre Csaba testvér 500 gyermeket tervez elhozni Erdélyből, akik közül sokan fellépnek a koncerten is.

2.

A  Katolikus Egyház elítéli a szabadkőműves szervezetek minden változatát – lásd XIII. Leó pápa Humanum Genus Enciklikája.

A Katolikus egyház tanítása elítéli a másság megélését és propagandáját. Athanasius Schneider püspök egyik legutóbbi írásában pontosan ismerteti az Egyház álláspontját:

„…hirdetnünk kell az isteni igazságot a homoszexuális cselekedetek és homoszexuális életvitel súlyosan bűnös jellegéről, mivel azok sértik Isten akaratát. Igaz testvéri aggódással kell hirdetnünk azt az isteni igazságot, hogy az aktív és bűnbánatot nem gyakorló homoszexuálisok az örök kárhozat veszélyének teszik ki a lelküket.”

Katolikus rendezvényre az Egyház tanításával ellentétesen valló előadót meghívni botrány, hasonlóképpen az a szabadkőműves szervezetek anyagi támogatását elfogadni, még ha nemes cél érdekében is történik..

Aki a kezében lévő hatalmat arra használja föl, hogy rosszra ösztökéljen, vétkes a botrány bűnében és felelős a rosszért, amelyet közvetve vagy közvetlenül kiváltott. „Lehetetlen, hogy botrányok elő ne forduljanak. De jaj annak, aki okozza őket.” (Lk 17,1) – KEK 2287

Létrehozva 2018. augusztus 31.