A megkeresztelt kisbaba, Indi Gregory az anyja karjaiban halt meg a bírósági végzés nyomán

NOTTINGHAM, Egyesült Királyság (LifeSiteNews) – A kisbaba, Indi Gregory tegnap este meghalt, miután az angliai fellebbviteli bíróság végzése alapján lekapcsolták az életfenntartó gépekről.

Indi édesapja, Dean Gregory, aki elmondása szerint nem vallásos, a halála előtt megkereszteltette a kislányt és azt mondta, hogy a bírósági megpróbáltatások olyanok voltak, mint „a pokol… és azt akarom, hogy Indi a mennybe kerüljön.”

Miután a fellebbviteli bíróság november 10-én, pénteken elutasította a szülők kérését, hogy Indit hazavihessék, a nyolchónapos csecsemőt a nottinghami Queen’s Medical Centerből egy hospice-ba szállították, ahol helyi idő szerint november 13-án, hajnali 1 óra 45 perckor édesanyja karjaiban meghalt – írja a Daily Mail.

Indi édesapja, Dean Gregory így nyilatkozott: „A feleségem, Claire és én dühösek vagyunk, összetört a szívünk és szégyenkezünk.”

„Az NHS [Nemzeti Egészségügyi Szolgálat] és a bíróságok nemcsak az esélyét vették el, hogy hosszabb életet élhessen, hanem Indi méltóságát is elvették, hogy a családi otthonában haljon meg, ahová tartozott” – folytatta.

„Sikerült elvenniük Indi testét és méltóságát, de a lelkét soha nem fogják tudni elvenni.”

A La Nuova Bussola Quotidiana olasz katolikus hírportálnak adott interjújában Dean elárulta, miért kereszteltette meg lányát, Indit a halála előtti hónapokban.

„Nem vagyok vallásos, és nem vagyok megkeresztelve” – mondta. „De amikor a bíróságon voltam, úgy éreztem, mintha a pokolba rángatnának. Azt gondoltam, hogy ha létezik a pokol, akkor a mennyországnak is léteznie kell. Olyan volt, mintha az ördög lenne ott. Azt gondoltam, hogy ha az ördög létezik, akkor Istennek is léteznie kell.”

Gregory megjegyezte, hogy lenyűgözte a Keresztény Jogi Központ ügyvédeinek szeretete és odaadása, és hogy egy keresztény önkéntes, aki minden nap meglátogatta őket a kórházban, mesélt neki a keresztség erejéről.

„Egy keresztény önkéntes minden nap meglátogatta az intenzív osztályon, és elmondta nekem, hogy a keresztség megvéd és megnyitja a mennyországba vezető ajtót” – mondta. „A Keresztény Jogi Központból érkező ügyvédeim, Louis Browne KC, Bruno Quintavalle és Pavel Stroilov ügyvédek is nagy hatással voltak rám, a támogatásuk és az elkötelezettségük. Mintha Indi megkeresztelése az ő munkájuk elismerése is lett volna. Láttam, milyen a pokol, és szeretném, ha Indi a mennybe jutna.”

Elmondta még, hogy ő és nagyobbik lánya is tervezik, hogy felveszik a keresztség szentségét.

„Valójában úgy döntöttem, hogy a lányom és én is megkeresztelkedünk. Szeretnénk, ha ebben az életben védelmet kapnánk, és a mennybe jutnánk.”

alt

Az Egyesült Királyság jogrendszerének életellenes szemlélete

Egy brit bíróság októberben úgy döntött, hogy Indi „legjobb érdeke” az életfenntartó intézkedések visszavonása, mivel gyógyíthatatlan mitokondriális betegségben szenved, és a kezelések mérhetetlen fájdalmat és szenvedést okoznak neki. Indi szüleinek többszöri jogi fellebbezése sem vezetett a döntés megváltoztatásához.

Dean azonban azzal érvelt, hogy a hatóságok valójában azért nem akarták fenntartani az életfenntartó intézkedéseket, mert úgy gondolták, hogy pénzügyileg nem éri meg. Összeesküvéssel vádolta az NHS-t, az ügyvédeket, az orvosokat és az ápolókat, és azt mondta, hogy erősen eltúlozták a fájdalmat, amit Indi számára a kezelések okoztak.

„Az NHS, az ügyvédek és az orvosok támogatják egymást, barátokként viselkednek, sőt együtt ebédelnek” – mondta a La Nuova Bussola Quotidianának. „A családnak nincs esélye és nincsenek jogai.”

„Megdöbbentettek azok a túlzó vallomások, melyeket a szakemberek a bíróságon tettek, hogy bizonyítsák, Indi szörnyen szenved. Az egyik ápoló elmesélte, hogy látta Indit a fájdalomtól összerezzeni, amikor gyógyszert adott neki. Egy másik azt mondta, hogy 10 percig tartó köhögési rohamai vannak. Ez nem igaz; az édesanyja, Claire és én naponta akár 10 órát is együtt töltünk Indivel, és még éjszakára is maradunk, ha beteg.”

„Ha egy pillanatig is azt gondolnám, hogy a lányomnak fájdalmai vannak, abbahagynám a kezelést, de nem ez a helyzet. Indi videói ezt bizonyítják.”

Hangsúlyozta, hogy az embereknek meg kell kérdőjelezniük azt, „hogy az államnak legyen-e hatalma eldönteni, ki élhet és kinek kell meghalnia.”

A Michael Knowles politikai kommentátornak adott, november 10-én megjelent interjúban Gregory azt mondta: „Ők [az Egyesült Királyság egészségügyi és jogi rendszere] úgy gondolják, hogy nem éri meg a költségeket, mert potenciálisan rövidebb életet kapott, de senki sem tudja, mikor fogunk meghalni; ők nem az Isten, nem kellene istent játszaniuk.”

Olaszország sikertelen kísérlete a kis Indi megmentésére

Miután értesültek a bíróság döntéséről, a Vatikán által működtetett római Bambino Gesù Gyermekkórház felajánlotta Indi kezelését. Az Egyesült Királyság bírósága mégis úgy döntött, hogy Indi nem utazhat Olaszországba, hogy kezelésben részesüljön. A bíró azzal érvelt, hogy „a tények nem utalnak arra, hogy Indi Gregory prognózisát kedvezően változtatná meg az olasz kórházi kezelés.”

Az olasz kormány egy lépéssel tovább ment Indi életének megmentésére tett kísérletében: a nyolchónapos kislánynak olasz állampolgárságot adott, hogy megkönnyítse az Olaszországba való átszállítást.

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök az X-en (korábban Twitter) ezt írta: „Azt mondják, nincs sok remény a kis Indi számára, de én mindent megteszek, hogy a végsőkig megvédjem az életét. És hogy megvédjem az édesanyja és az édesapja jogát, hogy mindent megtegyenek érte, amit csak tudnak.”

A brit hatóságokat végül nem sikerült meggyőzni arról, hogy teljesítsék a szülők azon kívánságát, hogy Indit időben Rómába szállítsák.

Reakciók Indi tragikus halálára

Meloni olasz miniszterelnök az X-en reagált a hírre: „Mindent megtettünk, amit tudtunk, mindent, amit lehetett. Sajnos ez nem volt elég. Jó utat, kis Indi.”

Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes kijelentette: „A kis Indi Gregory elment, ez egy olyan hír, amit soha nem akartunk olvasni.”

„Az olasz kormány mindent megtett, felajánlotta, hogy hazánkban kezeljük, sajnos sikertelenül. Szívből imádkozunk érte és őszinte ölelés a szüleinek.”

A ProVita & Famiglia olasz életvédő csoport az Egyesült Királyság kormányát és a „barbár eutanázia-kultúrát” tette felelőssé a kis Indi haláláért.

„A brit csecsemőt – ’saját érdekében’ – egy barbár eutanázia-kultúrától átitatott egészségügyi és jogi rendszer ölte meg, amely még a római Bambino Gesù kórház eltérő klinikai javaslatát sem volt hajlandó megkísérelni azzal, hogy szülei szeretetét a tárgyalótermekben elfojtotta” – írta közleményében a csoport.

„Ma mindannyian tele vagyunk szégyennel: szégyelljük magunkat a ’modernitás’ miatt, amely ’irgalomból’ elnyomja a gyengéket és a gyámoltalanokat.”

„Bocsáss meg nekünk Indi.”

„A te nevedben továbbra is harcolni fogunk az őrült eutanázia ellen” – zárta a csoport.

David Engels belga történész és filozófus „hidegvérű gyilkosságnak” nevezte a brit bíróságok döntését.

„A csatának vége” – írta Engels az X-en. „A hidegvérű gyilkosság, más néven ’emberi méltóság’ vagy ’eutanázia’ győzedelmeskedett egy ártatlan csecsemő élete és szüleinek reménye felett – annak ellenére, hogy az egész olasz nemzet készséggel vállalta a kis Indi gondozását.”

Giacomo Zamperini olasz szenátor, Meloni Olasz Testvériség pártjának tagja szintén ostorozta az Egyesült Királyság kormányát, és utalt a lehetséges diplomáciai következményekre – írja a Daily Mail.

„Angliában ezúttal is a gonoszság és az emberi aljasság győzedelmeskedett, akárcsak Charlie Gard esetében” – mondta Zamperini.

„A bírák, akiknek igazságot és gondoskodást kellene hozniuk, elvették egy védtelen teremtmény életét, de mindezt a szülei akarata ellenére tették, anélkül, hogy megengedték volna nekik, hogy otthonukba fogadják.”

„Indi minden tekintetben olasz állampolgár lett, így most diplomáciai és jogi természetű összeütközés is kialakulhat Olaszország és az Egyesült Királyság között” – figyelmeztetett.

A Daily Mail szerint [Zamperini] a brit kormány elleni jogi lépések lehetőségét is megemlítette.

Zamperini úgy fogalmazott, hogy létezik egy „jogállam, amely Istent játszik, és dönt az emberek életéről és haláláról, kiválasztja, hogy melyik életet érdemes élni, és melyiket nem, átvéve a rokonok és a legkedvesebb szeretteik helyét ebben a döntésben.”

Charlie Gard édesanyja, akinek gyermeke 2017-ben hasonló sorsra jutott az Egyesült Királyságban, azt mondta: „Ami Indivel és családjával történt, az szörnyű. Ugyanez történt velünk is hat évvel ezelőtt, Charlie fiunkkal.”

„Megszakad a szívem, mert egy másik család is ugyanígy szenved.”

A LifeSiteNews arra kéri az olvasókat, hogy imádkozzanak Indi Gregory lelkének nyugalmáért és családjáért.

Forrás angol nyelven

Létrehozva 2023. november 15.