7 mindennapi helyzet, amikor kérhetjük a Szentlélek ajándékait

A Szentlelket ajándékként kaptuk, mégis kevés figyelmet szentelünk Neki. Néha az ajándékok ismeretének hiánya okozza ezt, néha pedig egyszerűen csak megfeledkezünk róluk.A Szentlélek nem egy ősi, titokzatos lény.

A Lélek azért van itt, hogy felhatalmazzon, megvilágosítson és tanítson minket, hogy hogyan élhetjük meg hitünket a mindennapi világban.7 példát hozunk arra, hogy miként kérhetjük a Szentlélek segítségét mindennapjainkban.

 1. A tudomány ajándéka

A tudomány ajándékával megismerhetjük a Teremtő által létrehozott dolgok valódi értékét. Ez különösen fontos azokban az időszakokban, amikor sok szépséggel vagyunk körülvéve, de mégis csak önmagunkkal vagyunk elfoglalva. A kihívás abban rejlik, hogy megtapasztaljuk a csodát, hogy meglepődjünk a bennünket körülvevő csodálatos természeten, ami arra hív minket, hogy lépjünk ki énközpontú világunkból. Ennek során képesek leszünk felfedezni Istent az Ő teremtményeiben, és rajtuk keresztül Isten örökkévaló szeretetét az emberek iránt.

2. A bölcsesség ajándéka

A bölcsesség ajándéka abban segít minket, hogy az emberi dolgokat Isten fényében szemléljük. Ennek az ajándéknak a segítségével a körülöttünk lévő dolgok mélyére tudjuk ásni magunkat. Olyannak láthatjuk őket, amilyenek valójában, és nem olyannak, amilyennek látni szeretnénk őket.

 

Így nem a futó, felületes, öncélú kritériumok alapján ítélünk meg mindent, hanem az Evangéliumban található szempontok alapján. Képzeljük csak el, milyen lenne olyannak látni a világot, amilyennek Isten látja!

 

3. A tanács ajándéka

A tanács ajándéka által fellélegezhetünk. Ez az ajándék segít nekünk, hogy meglássuk és észrevegyük a jót, ami boldogsággal és megelégedéssel tölt el minket. Gyakran szembesülünk fontos döntésekkel saját életünkben és mások életében is. Amikor hozzánk fordulnak, hogy a segítségünket kérjék, néha nem tudjuk pontosan, hogy mit gondoljunk, mit mondjunk, és még kevésbé, hogy hogyan cselekedjünk. Ez az a pillanat, amikor meg kell nyílnunk a bennünk lakozó Szentlélek számára! Ezzel a nyitottsággal felvértezve tisztán fogunk látni, jó tanácsot tudunk adni, és tudjuk miként kell cselekednünk.

4. Az erősség ajándéka

Az erősség ajándéka lehetővé teszi számunkra, hogy bátran megéljük, amit Isten nekünk szánt, különösen az élet nehézségeinek leküzdésében, vagy azokban a pillanatokban, amikor ellenállunk belső szenvedélyeinknek és a külső nyomásoknak. Nem hiszem, hogy bárki elmondhatná magáról, hogy mindig erős tud lenni, és mindig képes ellenállni a kísértéseknek. Az emberi élet egyik legnyilvánvalóbb valósága az, hogy gyarlók, törékenyek vagyunk. Viszont épp ezáltal találunk rá Istenre, és ismerjük fel, mennyire szükségünk van Rá. Ezért soha ne hezitáljunk, ha a segítségét szeretnénk kérni. Tegyük ezt meg még idejében. Ha mégis elbotlanánk, akkor tanuljunk ezekből a bukásokból, és ne önmagunk erejébe, hanem Isten erejébe helyezzük bizodalmunkat.

 

A teljes cikk elolvasható itt.

Létrehozva 2019. augusztus 8.