Szenvedés és erő

A modernség egyik legveszélyesebb hazugsága, hogy kényelemre születtünk. Minden nap több ezer hirdetés és úgynevezett szakértő ígéri nekünk a szenvedéstől és fájdalomtól mentes életet – ha csak még egy dolgot megveszünk.

Mégis, a kényelmes élet, amit ígérnek, egy illúzió. A tudomány és a technológia minden előrehaladása ellenére a szenvedést nem lehet felszámolni. Minden megoldott problémával több újat hozunk létre.

Az élet része a szenvedés. Azáltal alakulunk, hogyan reagálunk erre.

A lelki élet törvénye megváltoztathatatlan: ha nem növekedsz, lassan meghalsz. A lelki élet nem automatikus. Erőfeszítést igényel. És ahogyan folyamatosan kell táplálnunk fizikai testünket és gondoskodni róla, még nagyobb mértékben kell törődnünk az örök lelkünkkel.

A spirituális fejlődés elérésének egyik legegyszerűbb módja az elkerülhetetlen szenvedések és az élet próbáinak elfogadása. 

Gyakran úgy gondoljuk, hogy a szentség nem könnyen elérhető számunkra, hacsak nem terhelnek bennünket nehéz körülmények, bosszantó emberek vagy korunk igényei . Ez egyszerűen nem igaz.

Megpróbáltatások nélkül nem tudod a türelmet fejleszteni. Nem válhatsz erőssé, ha nem viseled el a próbákat. 

A jólét nem produkál szentséget. Minden szentség, amit nem teszteltek és bizonyítottak, csak illúzió. A szentek a küzdelem és a nyomorúság tüzes kovácsolásában alakulnak.

“Számítsátok be örömnek, testvéreim, amikor különböző megpróbáltatásokkal találkoztok” – mondja Szent Jakab -, mert tudjátok, hogy hitetek próbája állhatatosságot terem. És hagyjátok, hogy az állhatatosság teljes hatással legyen, hogy ti is legyetek tökéletesek vagy teljesek, ne hiányozzon semmi. 

A fizikai aktivitás nagy ellenállása és nehézsége, ami megerősít. Hasonlóképpen az élet természetes megszakításainak, zavaró hatásainak és próbáinak belső ellenállása segít abban, hogy szellemünk megerősödjön.

Minden akadály lehetőség. Minden megpróbáltatás ajándék. Fogadd el ezeket és erősödj.

Cikk forrása angol nyelven

Létrehozva 2019. január 22.