Szûz Mária boldogságának titka

Történt, hogy jelentették Jézusnak, miközben ő tanítványaival beszélt, hogy Édesanyja és testvérei kint várják. ő azonban így válaszolt: „Ki az én anyám és kik az én testvéreim? Aztán kitárta karját tanítványai felé és így szólt: Ezek az én anyám és testvéreim! Aki teljesíti mennyei Atyám akaratát, az mind testvérem, nővérem és anyám” (Mt 12,48-50).

Tehát Szűz Mária is az, mert ő teljesítette az Atya akaratát. Az Úr éppen ezért dicsérte őt, mert megtette az Atya akaratát és nem azért, mert a test testet szült. Vigyázzatok szeretetetekre! Amikor az Úr jeleket és csodákat művelve a nép között álmélkodást keltett és megmutatta, mi van elrejtve a testben, egyesek elcsodálkoztak: „Boldog a méh, mely téged hordozott!” Jézus így válaszolt: „Sokkal boldogabb, aki hallgatja Isten szavát és meg is tartja” (vö. Lk ll,27).

Ez annyit jelent: Az én Anyám, akit ti boldognak neveztek, azért boldog, mert megtartja Isten igéjét, és nem azért, mert őbenne testesült meg az Ige, aki közöttünk lakozott. Azért boldog, mert megőrzi Isten igéjét. Az ember azért ne az időbeli leszármazottnak örüljön elsősorban, hanem annak, ha lélekben Istenhez van kötve.

(forrás: Tengernek Csillaga, 1999/1. szám)

Létrehozva 2017. április 12.