Női divat

Néhány részlet néhai Don Vincenzo Cuomo ördögűző írásaiból (RIP 2009.július 18.) az illetlen divat ellen, ami egyre jobban terjed még a szent helyeken is. Sajnos ritkán hallani, hogy valaki ma elítéli ezt a szégyentelen divatot. Hiányoljuk a buzgó papokat, mint Don Giussppe Tomaselli, Don Lindo Ruotolo és Don Vincenzo Cuomo:

„Visszatekintve a nyári szezonra, amelynek már vége, sajnos el kell ismernünk, hogy semmit nem javult a női divat, ami egyre inkább illetlen. A nudizmus manapság átlépi templomaink küszöbét!

Van egy téma, amely tabuvá vált: a női divat. Ki beszél róla? Vajon minden elfogadható? És ha valami nem elfogadható, kinek feladata a felvilágosítás, a szemrehányás és a helyesbítés? A nudizmus, sajnos egyre pimaszabb és tolakodóbb, ezt erősíti a tévé, az újságok és a közterületi reklámok […] tanúi vagyunk a szemérmetlenség globalizációjának, hiszen az a nézet, hogy egy nő nem nő akkor, ha nem provokatív, gyökeret eresztett sokak fejében. Először csak lerövidült a ruhák ujja – később teljesen el is tűnt.

Sokan egyre többet mutatnak meg a test felső részéből. Ezzel egyidejűleg megjelent a miniszoknya, ami egyre rövidebb lett! Miért ne legyen csupasz a rekeszizom és a köldök is? Aztán a rendkívül szűk nadrágok és „rövidnadrágok”. Ma a vakmerőség nem ismer sem határokat, sem szent helyeket, templomokat és szentélyeket […]. És mi van, ha egyes templomokban illetlenül öltözött nők mennek fel a pulpitushoz, vagy segédkeznek az áldozás során? Talán ez a megfigyelés néhány embernél mosolyt okoz, hiszen – ahogy mondják – „megváltoztak az idők, és ezek a dolgok nem sokkolnak bennünket többé!”

Ez az állítás annyira hamis, amennyire ostoba. A szem és a test bujasága nem létezik már, ugye? Az, ami le van írva az Apostolok leveleiben a nők öltözködéséről, az sem számít többé? A valóság ez: a tisztátalanság eme bűneit nem tekintik bűnnek többé. Mindez nem véletlenül történt így.

Az ördögi rosszindulat mindenre kiterjedő stratégiájának célja a tömegek eltávolítása a keresztény hittől, ezt nem fegyverekkel és börtönökkel érik el, hanem a keresztény elvek lerombolásával.[…] Az ilyen „úthenger” ellen, amit láthatóan semmi sem állíthat meg, erős, hiteles hangon kell megszólalni! A fatimai Szűzanya a kis Jácinta által előre jelezte az illetlen divat adventjét – ez az oka sok lélek elvesztésének. Adja meg a legtisztább Szűz, az ő erőteljes közbenjárására, hogy legalább a keresztény nők visszatérjenek a tiszta és erkölcsös élethez.”

Forrás angol nyelven

Létrehozva 2015. augusztus 14.