A házasság előtti szexről

Úgy hallottam a Bibla nem mond semmit a házasság előtti szexről. Igaz ez?

Bárki, aki azt állítja, hogy a Biblia nem mond semmit a házasság előtti szexről, nem sok időt tölthetett a Biblia olvasásával. A házasság előtti szex kifejezés nincs a Bibliában, mert az Írások ehelyett a paráználkodás kifejezést használják. Ezt a kifejezést használja Pál apostol a Korintusiakhoz írt első levél 6. fejezetében:

Nem tudjátok, hogy a gonoszok nem öröklik Isten országát? Ne ámítsátok magatokat! Sem parázna, sem bálványimádó, sem házasságtörő […] nem örökli Isten országát. […] A test azonban nem az erkölcstelenségért van, hanem az Úrért, az Úr pedig a testért. […] Kerüljétek az erkölcstelenséget! Minden bűn, amelyet az ember elkövet, a testén kívül van, de az erkölcstelen a tulajdon teste ellen vét. Nem tudjátok, hogy testetek a bennetek lakó Szentlélek temploma, akit Istentől kaptatok? Nem tudjátok, hogy nem vagytok a magatokéi? Nagy volt a váltságdíjatok! Dicsőítsétek meg tehát Istent testetekben! (1Kor 6,9-10. 13. 18-20)

A Thesszaloniki hívekhez írt első levél 4. fejezetében Pál azt mondja Az az Isten akarata, hogy szentek legyetek. Kerüljétek a paráznaságot. Mindegyiktek szentül és tisztességesen éljen feleségével, és ne szenvedélyes érzékiségben, mint a pogányok, akik nem ismerik az Istent. […] Hiszen az Úr nem bűnös életre hívott bennünket, hanem szentségre. Aki tehát az ilyen dolgokat megveti, nem az embert veti meg, hanem az Istent, aki kiárasztotta ránk a Szentlelket. (1Thessz 4,3-5. 7-8.) A Biblia egy másik része pedig így figyelmeztet: Kicsapongásról vagy egyéb paráznaságról […] szó se essék köztetek, ahogy a szentekhez illik. (Ef 5,3)

Ez ad egy kis bibliai alátámasztást, de nem egészen válaszolja meg a valódi kérdést. A személy, aki azt állítja, hogy a Biblia nem mond semmit a házasság előtti szexről, gyakran az, aki el akarja ezzel nyomni lelkiismeretét. A paráznaság alámossa hitünket. Ha erkölcstelenül élünk és emellett templomba is járunk, észre kell, hogy vegyük a feszültséget, ami aközött van, ahogy élünk és amit hiszünk. Ha a viselkedésünk nem passzol a vallásos meggyőződésünkhöz, az egyiket el kell távolítani.

Az írás elolvasható itt.

Létrehozva 2013. november 5.