Amit jó volna, ha a diákok tudnának a hivatástisztázásról

Sok diákot stresszesen érint a saját hivatásuk tisztázása. Téged is? Nem igazán kell, hogy így érintsen. Amíg néhány fiatal katolikus éveket tölt azzal, hogy megtudja Isten akaratát az életére, az egész folyamat igazából elég célratörő lehet. Kezdjük az elején.

A hivatástisztázás meghatározása

Legelőször is a hivatás szó latin jelentése nem más, mint meghívás. Isten mindnyájunkat a szentek közé hív, hogy olyan férfiak és nők legyünk, amilyennek teremtett a saját egyéniségünk alapján, mint például Assisi Szent Ferenc,  Boldog János Pál vagy Teréz anya. A tisztázás szinonimája a felfedezésnek, tehát a hivatástisztázás nem más, mint az, hogy felfedezzük Isten hol szeretné, hogy szentek legyünk, és ezt teljes egészében megéljük. Az életszentségre való meghívás egyetemes, ugyanakkor mindannyiunk számára más és más. Arra kaptunk hivatást, hogy Krisztus Egyháza szerint éljük meg hivatásunkat kétféle életállapot szerint: házasságban vagy megszentelve. Amikor felfedezed a hivatásod, felfedezed magad is és ennek a megélése a te örömöd.

Tehát amíg némelyek félnek attól, hogy túl közel kerülnek Istenhez, mert talán majd azt akarja tőlük, amit nem szeretnének, az igazság az, hogy Isten a jó pásztor, aki zöldellő mezőkre vezet és csak olyat kér, ami több örömet hoz, mint amit valaha el tudtál volna érni saját erődből.

Az írás elolvasható itt.

Létrehozva 2016. július 14.