A sátáni ötletbörze – pornó (3)

Nem taposták el egymást az alvállalkozók abbéli igyekezetükben, hogy mennél előbb sorra kerüljenek, így a Főnöknek kellett újra kiválasztani a szerencsést. 
– Lássuk, mily más módon rondíthatunk még bele a Kaporszakállú álmába. Kanos Pata, szólj, vagy hallgass örökre!
-Hát, ha már lehet választani, akkor hallgatnék…
-Csak vicceltem. Halljuk az ötletet.
-Nos, arra gondoltam, ráerősíthetnénk a pornó-vonalra. Hihetetlen lehetőségek rejlenek benne. Nagyon könnyű rászoktatni mindkét nemet, de főleg a férfiakat. Ártalmatlan szórakozásnak tűnik, kellemes időtöltésnek, ami nem okoz gondot. Ha tudnák… Az a férfi, aki éjszaka a sötétben pornót néz és magához nyúl, nem gondol arra, hogy a saját egészséges szexualitásának sírját ássa meg, és gyorsítójárdára lép, melynek végén a függőség várja.
-Pontosan hogy okoz függőséget a pornó?
-Túlstimulálja a dopaminközpontot. Pont mint az alkohol. Meg a drogok. Először egy kis soft-pornócska.  Szolid jelenetek, kis álmodozás, kis kézimunka, nagy öröm. Nem lesz semmi baj, ha néha így ereszti le a gőzt a fáradt férfiember ugyebár. Aztán egyre gyakrabban. Hamar megszokja az agy a hasonló jeleneteket, kicsit unja, nem olyan nagy durranás. Egy nő, egy férfi? Bah, keressünk inkább egy kicsit érdekesebb videót.  Az újra nagy dopaminfröccs. Aztán az is megszokottá válik. Keressünk egy kicsit izgalmasabbat, belemenősebbet… És így tovább. Nem kellenek évek, és olyan szinten válik függővé az ember, hogy klinikai megvonásra lesz szükség. Szó szerint.
Az írás a Biztos út blogon elolvasható.

Létrehozva 2013. április 19.