Jézus valóságos jelenléte az Eucharisztiában – rendőrkutyák által „megerősítve”

 

Néhány hívőnek nehezére esik, hogy meggyőzze saját magát Jézus valóságos jelenlétéről az Oltáriszentségben. Íme egy anekdota Szent II. János Pál 1995-ös baltimore-i útjáról az Egyesült Államokban, amely talán segíthet nekik ebben(…)

Ez a lengyel pápa negyedik pasztorális látogatása alatt történt az Egyesült Államokban. Azzal kezdődött, hogy az utolsó pillanatban kissé megváltoztatták a programot, ahogyan azt II. János Pál gyakran megtette.

II. János Pál és a rendőrkutyák

1995. október 8-a volt, a baltimore-i pápai látogatás utolsó napja. II. János Pálnak a Szűz Mária Szeminárium diákjaival kellett volna találkoznia. Pontosabban, a találkozóra a szeminárium kertjében került volna sor.

Megérkezésekor a pápa a zsúfolt program ellenére megkérdezte, hogy imádkozhatna-e először a szeminárium kápolnájában. A biztonsági szolgálat emberei, akik nem számítottak arra, hogy a pápa az épületen belüli kápolnába látogat, gyorsan intézkedtek.

Az eljárásoknak megfelelően gondosan átvizsgálták az egész épületet, különös tekintettel arra a kápolnára, ahol a pápa imádkozni akart.

Ebből a célból rendőrkutyákat vontak be az ellenőrzésbe, melyeket speciálisan arra képeztek ki, hogy felderítsenek minden rejtőzködő, élő ember jelenlétét, hogy megelőzzék a pápa elleni esetleges merényletet vagy támadást.

Ezeket a speciálisan kiképzett kutyákat gyakran használják például földrengés sújtotta területeken, hogy a romok alatt a még élő embereket megtalálják.

Az élő Jézus a tabernákulumban

A szeminárium folyosóinak és irodáinak ellenőrzése után a kutyákat a kápolnába vezették, ahol a tabernákulum előtt megálltak és hangosan ugattak, és nem mozdultak el onnan, ami egyértelműen jelezte, hogy valaki rejtőzik odabent!

Élisée Noël atya, az Istennek tetsző imádság (Saint-Paul Kiadó) szerzője, e történeten meghatódva írta le könyvében, hogy egyszer a templomban ezt a történetet mesélte el az elsőáldozásra készülő gyerekeknek.

Ezután megkérdezte tőlük, hogy miért álltak meg a kutyák a tabernákulum előtt.

Minden gyermek habozás nélkül azt válaszolta, hogy ez azt jelenti, hogy a tabernákulumban egy élő személy van jelen.

„Azután megkérdeztem tőlük, hogy ki ez a személy. Ismét mindannyian egybehangzóan válaszoltak: ’Ez Jézus!’

Szeretném, ha mindannyiótoknak ehhez hasonló hite lenne, mint ezeknek a gyermekeknek, és mindenekelőtt kifejeznétek ki ezt a hitet lélekben és igazságban való imádattal, ahogyan azt mennyei Atyánk kívánja” – tette hozzá.

Ez a gyönyörű történet bizonyára segíthet a kétkedőknek abban, hogy eljussanak a buzgó imádathoz.

A cikk forrása angol nyelven

Létrehozva 2023. február 2.