Együtt járó párok tanúságtétele (3)

Kik vagytok? Hogy ismerkedtetek meg? Mióta jártok?

Zs: Zsófi és Béci vagyunk. Béci már dolgozik, én még egyetemista vagyok. Több, mint 5 évvel ezelőtt ismerkedtünk meg, egy rockkoncerten, egy közös barátunk mutatott be minket egymásnak.
B: Normális fiatalok vagyunk.
Mikor terveztek összeházasodni?
B: Nincs még konkrét időpont. Zsófi jövőre fejezi be az egyetemet. Szóval azért még várnunk kell.

Melyikőtök döntött először a tisztaság mellett? Miért?
Zs: Én döntöttem így először, bár Béci segítsége nélkül nem ment volna elhatározni magam. Már együtt jártunk, amikor megtértem, elsőáldozó lettem és igyekeztem nagyon komolyan venni a hitemet. De őszintén nem tudtam elképzelni, hogy bárki komolyan gondolhatja azt, hogy a házasság előtt nincs szex. Aztán valahogy sokszor jött velem szembe ez a gondolat, hol egy vallásos barátnő mondtam, hol egy pap, hol olvastam róla. Sokáig igyekeztem egyszerűen nem venni erről tudomást, de nagyon piszkált a lelkiismeretem. Sokszor voltam szomorú, mert egyik “oldalt” sem tudtam meggyőződésből képviselni. Emlékszem, volt egy nagyon nehéz időszak, elég mély lelki vívódásokkal, amikor túlzás nélkül mondhatom, hogy minden szabad pillanatomban ezen a kérdésem agyaltam. Szabad-e vagy sem? Az érvek persze jöttek pro és kontra. Aztán teljesen belefáradtam, és arra gondoltam, hogy ha ennyire rosszul érzem magam, akkor miért nem döntök végre? Vettem egy nagy levegőt és elhatároztam, hogy mostantól tisztán fogok élni. Óriási kő esett le a szívemről. Persze még hátra volt, hogy mindezt Bécinek is elmondjam. Féltem egy kicsit a válaszától, de tudtam, hogy nagyon szeret.
B: Őszintén szólva, kezdetben én csak tiszteletben tartottam a döntését.
 
Milyen érvek voltak, ami miatt szóba jött a tiszta együtt járás lehetősége?
ZS: Nehéz kiemelnem egy konkrét érvet, ahogy már említettem alaposan átrágtam minden szóba jöhetőt. A legfontosabb érv az volt számomra, hogy úgy éreztem, így őszintén kifejezhetem Istennek, hogy rá szeretném bízni az életem. Még ha nehéz is, de mindenféle okoskodás helyett, amik miatt elkedvetlenedek, inkább hagyom, hogy Ő vezessen. Sokkal nyugodtabb ember lettem ennek köszönhetően.
Arról nem is beszélve, hogy a tiszta kapcsolat olyan romantikus 😀 Kevesen mondhatják el, hogy ilyen szuper barátjuk van, aki ennyire szereti őket. Ami nem azt jelenti, hogy ne vennénk észre egymás hibáit. Mindketten megtapasztaljuk, hogy tudunk áldozatot vállalni a másikért.
B: Nehéz volt elfogadnom az érveit, de láttam, hogy ez neki milyen fontos. Én is szerettem volna elmélyíteni a lelki életünket, jobban odafigyelni a másikra, nem a szőnyeg alá söpörni a problémákat, hanem megoldani őket. Úgy gondoltam, hogy a tisztaság lehet ez az eszköz. Ennyi év együttlét után szerintem egy ilyen lépés tudja tisztán tükrözni egy kapcsolat mélységét.
 
Hosszú távra tervezve nagyon megéri a tiszta készület. De a jelen küzdelmeket nézve, rövid távon is?
Zs: Mindenképpen, bár ezt elég nehéz megfogalmazni. Elmélyült a hitünk és a szerelmünk is. Szerintem a bizalom is nagyobb lett köztünk. Nem tudom azt mondani, hogy az elhatározást automatikusan követték ezek a szuper változások, de a kapcsolatunk atmoszférája mindenképpen más lett, sokkal pozitívabb.
B: Nem! 😀 Még mindig nagyon nehéz. Viszont az embernek mindig a jövőbe kell tekintenie, a jövőre irányultság nagyon fontos mindenki életében.
A tanúságtétel elolvasható a Biztos út blogon.

 

Létrehozva 2014. november 8.