Túlélte az abortuszt – most az Evangéliumot szolgálja

Nem mindennapi élettörténettel rendelkezik Josiah Presley: túlélt egy abortuszt, majd örökbe fogadták egy másik kontinensen, ahol megküzdött származásának történetével és megbocsátott. Jelenleg Istent szolgálja és Jézus szeretetét hirdeti.

Érthető módon Josiah-t ledöbbentette és mélyen megsebezte, amikor megtudta, hogy vér szerinti édesanyja el akarta vetetni. Sokáig csak végtelen haragot érzett születési családja iránt. A férfi eredetileg Dél-Koreából származik, de nevelőszülei amerikaiak. Jelenleg Oklahomában él.

Elmondása szerint

Isten szeretetének ereje az, amely hozzásegítette őt, hogy felismerje, mennyire „fontos Istennek, ahogy valamennyi gyermeke az”. Ez arra késztette, hogy megbocsásson szüleinek, akikkel egy nap találkozni is szeretne.

“Kíváncsi vagyok, gondolnak-e még rám” – fogalmazott, hozzátéve, hogy szeretné elmondani nekik, miért bocsátott meg nekik.

Josiah szívszorító története és megmenekülése valószínűleg ikertestvérének köszönhető. Az édesanyja terhessége ikerterhességnek indulhatott, s ő azért maradhatott életben, mert az abortuszt végző orvos nem vette észre, hogy ketten voltak az anyaméhben, s az egyik baba túlélte a beavatkozást. Az eljárás miatt azonban a férfi egyik karja egy életre sérült maradt.

Ahogy ő fogalmaz, Isten kegyelméből túlélte az abortuszt, és krízisbe jutott szülei számára az örökbefogadás jelentette a megoldást. Egy szerető család adoptálta őt Oklahomában, akik tíz fogyatékkal élő gyermeket vettek magukhoz. A keresztény család összesen 11 gyermeket nevelt fel. 

A férfi 13 évesen tudta meg az igazságot a származásáról. Ekkor mondták el neki örökbefogadó szülei, hogy csodával határos módon túlélt egy abortuszt. Josiah-t mélyen letaglózta a hír, nehezen fogadta be az információt, de azért örült is, hogy megtudta az igazságot, mert mint fogalmazott, nem haladt akkoriban jó irányba az élete. A középiskolában aztán keresztény lett és később az Evangéliumot kezdte szolgálni.

“Fiatal koromban hoztam egy döntést (lelki értelemben), de akkor még nem igazán értettem, mit is jelent Jézust követni. Arrogáns voltam és nem Isten igéje szerint éltem, de amikor átadtam neki az életemet, nagyon sok minden megváltozott.”

Miután rátalált Jézusra, Josiah el tudta engedni a származási szülei iránt érzett haragot és új célokat fogalmazott meg az életében. Most már több közösségben is szolgál lelkészként, és a meg nem született, kiszolgáltatott emberek életének elkötelezett és együttérző védelmezője. 

„Az örökbefogadó családom mindig is ezeket az értékeket vallotta, hiszen számost testvéremet adoptálták. De csak akkor döbbentem rá, hogy ez a szenvedély magam miatt is fontos számomra, mikor megismertem a saját történetemet és keresztény lettem” – mesélt hosszú útjáról a lelkész, aki ma már házas ember és egy kislány boldog édesapja.

A teljes cikk elolvasható itt.

Létrehozva 2023. október 8.