Lelki adományainkkal koronázzuk meg a Szűzanyát!

Nagy Lajos király 1382-ben Márianosztráról 16 pálost küldött a lengyelországi vieluni hercegség területére, hogy megalapítsák a czestochowai pálos kolostort. Ajándéka egy Mária-ikon volt, melyet a hagyomány szerint még Szent Lukács festett az Utolsó Vacsora asztallapjának egy darabjára! Ez az Ikon a ma is látható Fekete Madonna!

Ezt a kegyképet 1717-ben koronázták meg XI. Kelemen pápa által küldött koronával. Ez volt a világon az első ilyen esemény Rómán kívül.
Ennek a nagy eseménynek van 300. jubileuma 2017-ben!

Ma már nem arany koronákkal akarjuk megkoronázni Máriát, hanem evangéliumi életünkkel. Szent Iréneusz azt mondta: „Isten dicsősége az élő ember”. Ahhoz, hogy valóban így legyen, megtérésre van szükségünk. Ezért akarjuk felajánlani Isten Anyjának lelki adományainkat – ezek mutatják meg leginkább, hogy Ő uralkodik-e életünkben. A Jubileum és a „Mária Élő Koronája” akció védnöke a Lengyel Püspöki Kar, és annak elnöke, Stanisław Gądecki poznani metropolita. Ehhez szeretnénk csatlakozni Magyarországon is.

1. lépés:
Mutasd meg magadat a Szűzanyának és ő közelebb visz Jézusához!

Mi alkotjuk Mária Élő Koronáját. Az arcunkra van írva egész életünk, annak minden történése. Szemünkben tükröződnek a vágyaink, élményeink, örömeink és szenvedéseink egyaránt. Szeretnénk Mária arcképévé válni! Vidd el egy borítékban a fényképedet valamelyik pálos rendházba, vagy küldd el postán a pécsi kolostorunkba (7625 Pécs, Hunyadi u. 70.), 2017. január 20. után. Ettől a naptól tudjuk fogadni a képeket a felajánlásokkal, ezért kérjük, hogy előbb ne küldd! Fényképedet a 2017. június 26-án induló Fekete Madonna Zarándokvonattal visszük el Częstochowába, majd a Szűzanya Kápolnájában helyezzük el a Jasna Góra-i esti ima (Apel) alatt, majd onnan kerül át a nagy, un. Kordecki-terembe sok-sok arckép közé.

Mindenkitől külön nyilatkozatban kérjük (formanyomtatványon, mely a későbbiekben letölthető honlapról*), hogy járuljon hozzá saját fényképének elhelyezéséhez. Ha esetleg zarándokként meglátogatod mennyei Édesanyádat, megtalálhatod saját fényképedet is. Ez lesz a jelképe, hogy az életed be van írva Mária Szívébe! Természetesen fényképedet személyesen is elviheted a Fekete Madonna Zarándokvonattal. *(Ha engedélyező nyilatkozatot nem kapunk, a felajánlás attól még odakerül a Szűzanya elé, de nem elhelyezve a Kegyhelyen.) Info: http://www.palosrend.hu/aktualis/625-maria-elo-koronaja-uj 

Lelki adományainkkal koronázzuk meg a Szűzanyát! (folytatás)

2. lépés:

Ajánld fel a Szűzanyának lelki adományodat!

Ne csak fényképen megörökített arcképedet juttasd el a kijelölt helyekre, de ajánld fel a szívedet is Máriának! A fénykép hátoldalára írd fel milyen lelki adományt, fogadalmat ajánlasz fel a Szűzanyának!

Felajánlásoddal valami különösen szépet ajándékozz Máriának – talán szentgyónáshoz járulsz sok év után, kiengesztelődsz valakivel, akivel hosszú ideje konfliktusban vagy. Esetleg elhatározod, hogy szakítasz valamilyen szenvedélyeddel, az alkoholizmussal, a kábítószerrel, a pornográfiával… De választhatsz valamit, ami mindennap motivál a megtérésre, elősegíti életed megváltoztatását – ez lehet pl. a rózsafüzér imádkozása, Szentírás olvasás, lelki olvasmányok… Találj ki valamit magad, amit épp Te ajánlhatsz fel Égi Édesanyádnak.

Az írás elolvasható itt.

Létrehozva 2017. február 21.