Erős kapcsolatokkal a biztonságos internetért

Mikor felismerjük, milyen értékesek az egymással való kapcsolataink, családunk együtt növekedhet. Életünk legfontosabb emberei a családtagjaink, és bár bizonyos időszakokban távol érezzük magunkat egymástól, fennáll a remény, hogy megtapasztalhatjuk azt a mély kapcsolatot, amelyre mindannyian vágyunk!

A “Kapcsolódva” című könyvben, amelyet itt röviden bemutatunk, néhány alapvető kapcsolatra összpontosítunk.

Isten. Hogy kapcsolatban legyünk önmagunkkal és másokkal, mindenekelőtt Istennel kell kapcsolatban lennünk. Legjobban Isten ismer minket. Az Istennel való kapcsolatunk révén tanulunk meg teljesen emberiek, teljesen önmagunk lenni, miközben másokkal is kapcsolatban vagyunk.

Önmagunk. Hogy jó kapcsolatban lehessünk másokkal, önmagunkkal is kapcsolatban kell lennünk. Ha Isten gyermekeiként abban gyökerezünk meg, akik valójában vagyunk, akkor másokkal is egészséges kapcsolatot tudunk kialakítani.

Házastársunk. Ha erős a házasság, boldogok a szülők, ha pedig boldogok a szülők, akkor a gyerekek is boldogok lesznek. Mikor a férj és a feleség kapcsolata erős, őszinte és önzetlen, akkor ez a kapcsolat a család többi tagjára is kihat.

Gyermekeink. Úgy vagyunk megalkotva, hogy kötődjünk a gyermekeinkhez. Mikor a gyermekek úgy érzik, hogy szüleik meghallgatják és megértik őket, akkor Istennel, önmagukkal és másokkal is egészséges és jó kapcsolatban tudnak lenni.

Ez a könyv a Covenant Eyes által kiadott háromrészes sorozat utolsó kötete. A mai kultúrában ezek a könyvek nélkülözhetetlenek a szülő számára:

Útra készen: Istenfélő digitális bennszülöttek neveléséről   Letöltés
Magabiztosan: Segédanyag a szülők számára az online veszélyek elhárításához    Letöltés

A teljes cikk elérhető itt.

Létrehozva 2022. december 1.