Schönborn bíboros üzenetet küldött Medjugorjébe

2018. aug. 3.

„Kedves barátaim az Úrban! Ismét ilyen nagy számban gyűltetek össze a Medjugorje Ifjúsági Fesztiválon. Ismételten, mint az elmúlt években, legmelegebb üdvözletemet küldöm, de ebben az évben különleges lehetőséget kaptunk arra, hogy különösen hálásak legyünk! Mindannyiunknak megvan az oka, hogy megköszönjük a Szentatyának a Medjugorje iránti kedves gondoskodását!

Az apostoli vizitátor kinevezése nagy tisztelet és elismerés jele. Ez a cselekedet, mely által az Egyház hivatalosan elismerte Medjugorje jó gyümölcseit. Hoser érsek most a Szentatya hivatalos képviselője ezen a plébánián és a medjugorjei zarándokok számára.

Számotokra, kedves barátaim, akik a hőség ellenére eljöttetek a Szűzanyához, hogy imádkozzatok, gyónjatok és ünnepeljetek itt, a Szentatya ezen intézkedése nagy bátorítást ad arra, hogy Máriára tekintsünk és kövessük az ő szavait: “Csináld azt, amit Jézus mond, hogy tedd!” Nagy hálával a szívemben küldöm nektek üdvözletemet és arra kérlek benneteket, hogy különleges módon imádkozzunk Ferenc Szentatyánkért! Kérem, hogy imádkozzatok értem is, ahogy én is imádkozom értetek, hogy áldott napokat töltsetek Miasszonyunkkal!

Tisztelettel

P. Christoph Schönborn bíboros”

Forrás angol nyelven

Létrehozva 2018. augusztus 9.