Hitelesnek ismerték el a San Nicolás-i Mária-jelenéseket Argentínában

Buenos Aires tartományban május 22-én jelentették be: Héctor Cardelli püspök elismerte a helyi Mária-jelenések hitelességét.

 

Héctor Sabatino Cardelli, a Buenos Aires tartományban fekvő San Nicolás de los Arroyos-i egyházmegye püspöke a május 22-i szentmisén, zarándokok sokasága előtt jelentette be a püspöki jóváhagyást a San Nicolás-i Rózsafüzér Királynője-kegyhelyen.

Cardelli püspök 1990 óta követi figyelemmel és vizsgálja a helyi Mária-jelenéseket. „Tizenkét éve vagyok itt lelkipásztor, és hittel és felelősséggel követtem nyomon kezdettől a Máriával kapcsolatos eseteket. Úgy döntöttem, elismerem azok hitelességét – jelentette ki az argentin főpásztor. – Elismerem az események természetfölötti voltát; azokét az eseményekét, melyekkel Isten az ő szeretett leányán, Jézus az ő legszentebb édesanyján, a Szentlélek az ő szeretett jegyesén keresztül szeretetteljesen ki akarta nyilvánítani magát egyházmegyénkben.”

A jelenések azután kezdődtek, hogy San Nicolás de los Arroyosban több családnál „felragyogtak” a rózsafüzérek. Egy helyi asszony, Gladys Quiroga de Motta látván ezeket imádkozni kezdett a Szűzanyához, aki meg is jelent neki 1983. szeptember 25-én, karjában a gyermek Jézussal. Kék palástos, fátylas alakját ragyogó fény övezte.

Gladys mindössze négy osztályt végzett el, nemigen voltak szentírási vagy teológiai ismeretei. A Szűzanya többször is bibliai szakaszokra hívta fel a figyelmét, máskor pedig – egy hónappal az első jelenés után – egy fehér rózsafüzért adott neki, és azt mondta: „Vedd ezt a rózsafüzért a kezemből, és tartsd magadnál örökre. Engedelmes vagy, és örülök ennek. Örvendezz, mert Isten veled van.”

Szűz Mária arra is kérte Gladyst, keressen meg egy bizonyos Mária-szobrot, melyet egy pápa is megáldott, és amely elfeledve nyugszik egy templomban. 1983. november 27-én, a Szűzanya utasításait követve, Gladys megtalálta a szobrot a székesegyház harangtornyában – a gyermek Jézust a karjaiban tartó Istenszülő rendkívüli módon hasonlított a jelenésben látott Máriára. A szobrot valóban megáldotta pápa, mégpedig XIII. Leó; Rómából érkezett Argentínába.

Gladys Quiroga de Motta 68 alkalommal látta Jézust, akitől szintén üzeneteket kapott. A dokumentumok tanúsága szerint Gladys kezdettől fogva megosztotta a kapott üzeneteket, és mindig készséggel állt az egyházi hatóságok rendelkezésére.

Több csodás gyógyulásról számoltak be a jelenésekkel összefüggésben, köztük egy kisfiú esetéről, aki agydaganatból gyógyult ki. Gladys az évek folyamán mintegy 1800 üzenetet osztott meg, melyek többnyire a békéről, a bűnbánatról, a szentségekről szóltak, némelyikük viszont apokaliptikus témákat, az emberiségre váró nagy szenvedéseket érintett.

Az írás elolvasható itt.

Létrehozva 2016. június 12.