Kézirat a purgatóriumból (8)

Nem halottak napján jutnak legtöbben a mennybe, hanem karácsony éjjel

Az 1879-es esztendő lejegyzései (3. rész)

A magyar fordítás christianae.wordpress.com forrásmegjelöléssel terjeszthető.

Mondja meg hát: miben áll az igazi szentség?

Tudja jól, de ha szeretné, megismétlem, bár többször elmondtam már. Az igazi szentség abban áll, hogy az ember reggeltől estig megtagadja önmagát, áldozatként él, állandóan félre tudja tenni emberi énjét; engedi, hogy a Jóisten tetszése szerint működjék benne és általa; mély alázattal fogadja a jóságából kapott kegyelmeket, elismerve méltatlanságát; amennyire csak képes, megmarad a Jóisten szent jelenlétében; mindent isteni tekintete alatt cselekszik , és azt akarja, hogy tetteinek egyedüli tanúja és egyetlen jutalma Isten legyen; s minden egyéb, amit már mondtam. Ezt a szentséget kívánja és követeli meg Jézus azoktól a lelkektől, akik egyedül az övéi akarnak lenni és az ő életét akarják élni. Minden más csupán illúzió.

Egyes lelkek a szenvedés, mások a szeretet által járják végig a purgatóriumot a földön, mert bizony a szeretetnek is megvan a maga gyötrelme. A lélek, aki igazán szeretni akarja Jézust, rájön, hogy minden igyekezete ellenére sem szereti annyira, amennyire óhajtaná; számára ez állandó kínszenvedés, mely egyedül a szeretetből fakad, amely nem létezik nagy gyötrelmek nélkül. Kissé hasonlít ez, mint említettem, a purgatóriumi lélek állapotához, aki szüntelenül Isten felé lendül, aki egyetlen vágya, ám minduntalan visszalökődik, mivel engesztelése még nem teljes.

Kérje meg az elöljáró anyát, hogy olvasmánya helyett időnként újraolvashassa, amiket mondok. Válassza ki a hét valamelyik napját, például a csütörtököt, hiszen mi értelme leírni, ha soha nem olvassa el újra? Végül elfelejti, pedig nem ezért mondom mindezt, hanem azért, hogy javára váljék.

Mi lenne, ha soha senkinek nem beszéltem volna arról, amiket mondott, mióta hallom? Tudja, mennyire szeretném egészen megtartani magamnak.

Szabadságában állt mindezt megtartani magának, ám ha így tett volna, azt tanácsoltam volna, hogy beszéljen, mert Isten sohasem engedi, hogy az ember tökéletesedése közvetlenül a mennyből származzék. Az ember a földön él, ezért Isten azt akarja, hogy a földön jusson tökéletességre, követve a tanácsokat, amelyeket Isten engedélyével kap e cél érdekében. Jól tette hát, hogy elmondta, amit oly nehezére esett kimondani.

A nyolcadik rész letölthető itt.

Létrehozva 2015. november 2.