Így éjszakáztak a Szkeptikus Varázslók

Volt itt kérem szemkifárasztáson alapuló auralátás, Horoszkópusz-pókusz kevert módra, járványok terjedésének szimulálása, szkeptikus nótahallgatás – hadd ne áruljam el a többit. Na jó, a homeopátiás sörkészítés is szóba került.

Tavaly sikeresen túléltük a homeopátiás öngyilkosságot, sőt a helyszín dobhártyarepesztő dobszólóit is, de azért nem kockáztattunk: idén a Közlekedési Múzeum jóvoltából tágas és jól felszerelt helyen, a múzeum konferenciatermében vártuk a varázslatra vágyókat. Ezúttal a tavalyinál jóval változatosabb programmal készültünk. Terveink szerint minél több műsorszámunkba be akartuk vonni az érdeklődőket, hogy interaktív, néhol kifejezetten játékos formában hívjuk fel arra, hogy rendkívüli képességek hiányában hogyan varázsolnak a szkeptikusok – és a csalók.

Már az első előadásra is szép számmal érkeztek a vendégek, és elmondható, hogy az érdeklődés az est végéig fennmaradt. Első műsorunkban Szilágyi András az auralátás és -fényképezés módszerével ismertette meg a nagyközönséget. Igazából helyesebb lenne auranemlátásról beszélni: kiderült, hogy az auralátás módszere egyszerű szemkifárasztáson alapul, az aura fényképezése pedig olyan alapvető elektromágneses jelenségekre vezethető vissza, mint amilyen elven egy bárhol beszerezhető plazmagömb is működik. A plazmagömb működését helyben ki lehetett próbálni, sokan éltek is a lehetőséggel.

Az írás elolvasható itt.

Létrehozva 2012. szeptember 26.