Random tippek a tökéletes alvásért

Régi közhely, hogy féligazságokkal megtűzdelt, valós elemeket is tartalmazó szövegek alkalmasabbak a félrevezetésre, megtévesztésre, mint a kizárólag téves állításokat tartalmazók. A (rész)igazság ugyanis olyan kijelentéseket is hitelessé tehet, amelyek önmagukban állva nyilvánvalóan hamisak. Jól tudják ezt azok, aki nagyban játszanak, de most egy ártalmatlan példán szemléltetjük mindezt.

Az alábbi szövegben a tökéletes alváshoz kapunk javaslatokat – ha nem válik be, legfeljebb tovább forgolódunk… Az viszont ijesztő, hogy ugyanezt a “trükköt” sokkal komolyabb témáknál (pl. rákgyógyítás, védőoltások) elkövetik egyes szerzők.

25 tipp a tökéletesen pihentető alvásért

Az éjszakai pihenés nagyon fontos, hiszen szervezetünk ekkor regenerálódik. Ebben a jó pár órában újulunk meg szellemileg és fizikailag egyaránt. A tartós kialvatlanság idegrendszeri problémákhoz, vagy az immunrendszered gyengüléséhez is vezethet. Ha alvási problémáid vannak, olvasd el tippjeinket, mielőtt az altatókhoz nyúlnál!

Jól hangzik, és igaz is: az altató legyen a legutolsó eszköz, amit bevetünk az álmatlanság elleni küzdelemben.

1. Alvás közben fejünk mindig észak felé nézzen, mert a fejben van a legtöbb mágneses kristály, ha ettől eltérünk és nem Északi iránynak van a fejünk, akkor a Föld mágneses erővonalai frusztrálóan hatnak ránk és pihenésünkre. Ingerszegény környezetben tudunk a leghatékonyabban pihenni és regenerálódni.

Erős kezdés. Remélem, nem sokan hiszik el, hogy a fejünkben mágneses kristályok vannak, és bízom benne, hogy a többi halandzsa is eléggé átlátszóan hamis ahhoz, hogy ne vegyük komolyan.

2. Az ágy végét érdemes kicsit megemelni a lábrészen (kb. 1-2 fokos szögben), mert így javul az agy vérellátása és pihentetőbb az alvás.

Ez logikusnak tűnhet, de semmi értelme. Miért lenne pihentetőbb az alvás, ha több a vér az agyunkban? Ráadásul a szervezet szabályozó mechanizmusai könnyen kiküszöbölik az 1-2 fokos szögeltérést, azaz a fejünkbe nem jut sem kevesebb, sem több vér. 

3. Az ágy helyét méressük ki szakemberrel, hogy ne legyen alattunk vízér, vagy földsugárzás, mert minden geopatikus sugárzás is zavarja a regenerációs folyamatokat testünkben. Az ilyen sugárzásokban kimutatható a rádioaktív jód 131-es izotópja, amely a testünkben lévő jódhiány esetében beépül a pajzsmirigyünkbe és megzavarhatja egész immunrendszerünk működését!

Amiről itt ír a szerző, az színtiszta áltudományos maszlag, ami attól válik “hitelessé”, hogy belekever néhány szakkifejezést. Az említett földsugárzás jelen tudásunk szerint nem létezik, nem mérhető semmilyen, természettudományosan megalapozott módszerrel. Azok, akik földsugárzást “mérnek”, közelebb állnak a szemfényvesztéshez, mint a valódi méréshez. A jól hangzó radiesztézia nem tudomány (tán még az áltudomány kategória is túlzás), a radiesztéta pedig nem más, mint egy olyan élelmes vállalkozó, aki jó pénzért kiszolgálja a természettudományokban járatlan vevők igényeit. Mert bizony vannak, akik a gyermekkorral együtt nem vesztik el a varázspálcába vetett hitüket…

Az írás elolvasható itt.

Létrehozva 2019. június 22.