A Vatikán vezető ördögűzője, Fr. Gabriele Amorth szerint Isten „elmarasztalja az emberiséget” az abortuszok és a válások miatt

VISSZAEMLÉKEZÉS

A szerkesztő megjegyzése: Ez az exkluzív LifeSite-interjú Gabriele Amorth vatikáni ördögűző atyával 2015. december 30-án jelent meg az azóta megszűnt Faithful Insight magazinban. Az Amorth atya élete és munkássága iránti megújult érdeklődés miatt tesszük újra közzé, köszönhetően a Russell Crowe főszereplésével készült A pápa ördögűzője című új film kapcsán). A filmet, amely most kerül a mozikba, az 1990-ben Amorth atya és más papok által közösen alapított Exorcisták Nemzetközi Szövetsége (IAE) „mozis fröcsögés” és „a történelmi valósággal ellentétes” minősítéssel jellemezte. Az interjút némileg szerkesztettük.

(LifeSiteNews) – Már csak másfél év van [2015] a Szűzanya fatimai jelenéseinek első száz éves évfordulójáig. A Szűzanya itt kifejezetten utalt azokra a gonoszságokra, amelyek Oroszországból jönnének, ha nem ajánlják fel Szeplőtelen Szívének. Azóta, talán némi késéssel, többször és különböző pápák által ténylegesen megtörtént Oroszország és a világ felajánlása. Ünnepélyes volt ezek közül az 1984. március 25-i, amelyet II. János Pál vezetett a világ összes püspökeivel.

A 90 éves Gabriele Amorth atya, akit az ördögűzők dékánjaként és termékeny íróként is ismernek, nem hiszi, hogy amit a Boldogságos Szűz kért, az valóban teljesült. Azt állítja, hogy

a felajánlás még nem történt meg. Ott voltam március 25-én a Szent Péter téren, az első sorban, gyakorlatilag karnyújtásnyira a Szentatyától. János Pál fel akarta ajánlani Oroszországot, de a kísérete nem akarta ezt, mert féltek, hogy az ortodoxok ellenük fordulnak, és majdnem meghiúsították ezt. Ezért, amikor Őszentsége térden állva felajánlotta a világot, egy olyan mondatot fűzött hozzá, amely nem szerepelt a kiosztott változatban, és ahol helyette azt mondta, hogy felajánlja „különösen azokat a nemzeteket, amelyeknek a felajánlását ti kértétek.” Ez tehát közvetve Oroszországot is magába foglalta. Konkrét felajánlás azonban még nem történt. Ezt bármikor megtehetik. Sőt, minden bizonnyal meg is fog történni …

LifeSite: A Szűzanya Fatimában előre jelezte a mártírok vérét, ha nem történik meg a bűnbánat. A mártírok vére bőségesen kezdett folyni: mennyi időbe telik, amíg Isten elküldi büntetését?

Fr. Amorth: „Nézze, ma több a mártír, mint a kereszténység első századaiban. Gondoljunk csak a Közel-Keletre, ahol annyi keresztényt ölnek meg pusztán azért, mert keresztények. Óriási a mártírok száma! De ne felejtsük el, amit a Szűzanya mondott: ‘Végül Szeplőtelen Szívem fog győzedelmeskedni. A Szentatya nekem fogja felajánlani Oroszországot, amely meg fog térni, és a világnak megadatik a béke időszaka’ … Hamarosan nagyszerű események történnek.”

LifeSite: Mikor?

Fr. Amorth: „Nehéz részleteket mondani arról, amit nem élünk meg. Nem vagyok próféta. Egy időben Izrael eltávolodott Istentől, és a bálványimádást fogadta el. A prófétákkal nagyon rosszul bántak. Végül Isten megbüntette őket. Ma a világ nem azért fordul el Istentől, mert bálványimádó; inkább a tiszta ateizmust követi, hogy a tudományt az oltárra helyezze. A tudomány azonban nem teremt, csak felfedezi azt, amit Isten teremtett. Az Úrtól elfordulva a [tudományos] áttöréseket katasztrofális célokra használják fel. Az Úr nélkül a haladással is visszaélnek.  Látjuk ezt olyan törvényekben, amelyek teljesen ellentétesek a természettel, mint a válás, az abortusz, a ’melegházasság’ … elfelejtettük Istent! Ezért Isten hamarosan nagyon erőteljes módon fogja figyelmeztetni az emberiséget, tudja, hogyan kell emlékeztetni bennünket az Ő jelenlétére.”

LifeSite: Vannak pletykák, amelyek szerint nemrégiben egy nyolchónapos időszakot jelölt meg, talán kevesebbet is… De ha jól tudom, nincs pontos időpont…

Fr. Amorth: „Szerintem még korán van. Azt hiszem, közel vagyunk. Egyre közelebb és közelebb. Az Úr hallatni fogja magát, és a világ reagálni fog. Mindezt optimizmussal nézem, mert Isten mindig azért cselekszik értünk, hogy nagyobb jót érjen el, mint a kiszabott büntetések, amelyek arra szolgálnak, hogy felnyissák az emberiség szemét, amely elfelejtette és elhagyta őt. Mindig eszembe jut Metastasio verse: „Bárhová nézek, / hatalmas Istent látok: / műveidben csodállak, / magamban is felismerlek Téged.” Mindig az Urat kell keresnünk, nem feledkezhetünk meg az eredetről, az Első Okról, ahogyan sajnos ma is történik… 26 évig voltam Pio atyával, és emlékszem, milyen dühös volt a televízió feltalálása miatt: „Meglátjátok, mit fog csinálni!” – mondta.  Jó dolgokat is lehetővé tett. De én nagyon is az emberek között vagyok, és látom, hogy a televízió és az internet mennyi embert tett tönkre.”

LifeSite: Ön beszélt a természetellenes törvényekről, a válásról, a melegek házasságáról … Ezek a két családról szóló szinódus témái, a tavaly [2014-ben] tartott rendkívüli és a következő, a rendes szinódusé. Úgy gondolja, hogy ezeket a kérdéseket megfelelően kezelték, vagy a következő, [2016] októberi találkozón más szemszögből kellene foglalkozni velük?

Fr. Amorth: „Természetesen örülök, hogy a pápa összehívta a családról szóló szinódust. De az összetartó családot kell megcélozni. A válás katasztrófa; az abortusz katasztrófa. Minden évben 50 millió gyermeket gyilkolnak meg abortusz által. És még az eutanázia, a széthullott család, az együttélés… Ez mind pusztítás! Az Úr céllal adta nekünk a szexet, és ezt ki is jelentette: „Senki se válassza szét azt, amit Isten összekötött.” Egy dolog a szexuális öröm, egy másik a szeretet. Manapság sok szó esik a szeretetről, de valójában nincs! Pontosan Fatimában mondta a Szűzanya a fiatal, hétéves Jacintának: „A bűn, amely a legtöbb lelket a pokolba viszi, a tisztátalan bűn”, a test bűne. Ezt egy fiatal lánynak mondta, aki még azt sem tudta, hogy mi az! Hallgatnunk kell arra, amit a Szűzanya mond.”

Szavak, amelyek mindenesetre ésszerűnek mutatják az egységes álláspontot: megtérés, bűnbánat, ima.

A cikk forrása angol nyelven


Megnézni ajánljuk: 

Egy video, melyben Amorth atya beszél Oroszország felemelkedéséről

Az ördög és Amorth atya. Dokumentumfilm egy megtörtént ördögűzésről

Létrehozva 2023. április 24.