Szentelmények megáldása élő közvetítés által az interneten

Megkérdezzük a papot

KÉRDÉS egy olvasótól…

Ebben a járványos időszakban élőben közvetíthetik-e a papok a szentelmények megáldását? Egy pap megkérdezte a híveket, hogy ki szeretné, ha ezeket a tárgyakat, a vizet, sót stb. látná, hogy megáldják, az áldási rituálékat online megtekinteni, és feltételezhetően követnék a kapott utasításokat. Hatásos lenne egy ilyen áldás? Ennek a plébániának a területe le van zárva, és az emberek nem vihetik be a tárgyaikat a paphoz áldás céljából.

Válasz: NEM!

Meggyőződésem, hogy ennek semmi eredménye nem lenne

Van különbség az Isten segítségét kérő áldás, amely áldást kér az emberekre vagy esetleg élőlényekre, és egy szentelő áldás vagy felajánlás között, amely tartós állapotot eredményez. Megáldhatunk vagy felajánlhatunk néhány dolgot és helyet, és néhány embert (szerzetesek, papok esetében) oly módon, hogy azok szent dolgok, helyek vagy személyek.

A víz, só, olaj stb. megáldásának célja, hogy eme dolgokat eltávolítsuk ennek a világ fejedelmének birodalmából, és átadjuk ezeket a Királynak. Ezek megszentelt dolgokként valósulnak meg, így hasznosak lehetnek a démonok megfutamítására, testünk és lelkünk állapotának megkönnyítésére. Ehhez először exorcizálni kell ezeket. Ezután szentelő áldással ajánlják fel ezeket.

Ezt nem lehet megtenni az interneten keresztül.

Attól tartok, hogy az erre irányuló kísérletek semmi különösebb eredményt nem hoznak. Az emberek azonban olyan dolgokat fognak használni, amelyek nincsenek megáldva, és ez önmagában problematikus.

Helytelen lenne ilyen áldást kínálni, és tartósan káros lenne, hogy megértsük, mik a szentelmények és mire valók ezek.

Kérjük, ossza meg ezt a bejegyzést!

A cikk forrása angol nyelven

Létrehozva 2020. május 1.