Készüljünk fel a Krisztushoz való hűség miatti vértanúság lehetőségére

Készüljünk fel a Krisztushoz való hűség miatti vértanúság lehetőségére

ASBURY, New Jersey (LifeSiteNews) – Raymond Burke bíboros felszólította a katolikusokat, hogy készüljenek fel a mártíromság lehetőségére, amiért hűségesek maradtak Krisztushoz.

Július 13-án Burke bíboros felkavaró szentbeszédet mondott a Fatimai Világapostolság szentmiséjén a New Jersey állambeli Asburyben, emlékeztetve a katolikusokat, hogy a Fatimai Szűzanya üzenete szerint áldozatot kell hozniuk a bűnösök megtéréséért.

„Az Istenanya útmutatása ma is visszhangzik a szívünkben, mivel egy olyan világban élünk, amelyet egyre jobban sújt az Isten és a Fiú Megváltó megtestesülése által örök üdvösségünkre vonatkozó terve elleni lázadás” – jelentette ki.

Burke bíboros homíliáját a Kolumbusz Lovagok és a Szűzanya Kék Hadserege, a fatimai üzenet terjesztésén dolgozó laikus csoport által szervezett Mária Szeplőtelen Szívének szentmisén mondta.

A bíboros utalt a három kisgyermeknek, Szent Francisco és Szent Jacinta Marto és Tiszteletreméltó Lucia dos Santosnak 1917. július 13-án történt fatimai jelenésére.

Burke bíboros a pokol vízióját „az Egyházon belüli lázadáshoz hasonlította, a Krisztustól, az apostoli hagyománytól való elszakadáshoz.”

A jelenés során a Boldogságos Szűz arra kérte a gyermekeket, hogy naponta imádkozzák a Szent Rózsafüzért és hozzanak áldozatot a bűnök jóvátételére. A Szűzanya látomást adott a gyerekeknek a pokolról, ahol mindazok, akik megtagadják Krisztust, örökké égnek.

Burke bíboros a pokol vízióját „az Egyházon belüli lázadáshoz hasonlította, a Krisztustól, az apostoli hagyománytól való elszakadáshoz, amely által Krisztus továbbra is tanít, megszentel és vezet minket földi zarándoklatunk útján a mennyei örök otthonunk felé.”

Azonban ez távolról sem elkeserítő, hanem felfedte, hogy az imádság és az áldozatvállalás által az Egyház visszaállítható régi szépségébe.

„A mi felelősségünk az, ahogyan a Fatimai Szűzanya oly világosan tanít minket, hogy a világ és az Egyház helyzetét átalakítsuk azáltal, hogy életünkben legyőzünk minden bűnt és sötétséget, hogy naponta Krisztushoz fordulunk és igyekszünk őt teljes szívünkből követni” – mondta.

Burke bíboros azt javasolta, hogy a katolikusok gyakorolják az olyan áhitatokat, mint a napi rózsafüzér imádkozása, a bűnbánati és jóvátételi cselekedetek, valamint a szentgyónás és a szentáldozás vétele.

„Naponta Krisztus felé kell fordulnunk, és vállalnunk kell a közömbösség, a gúny és az üldözés fehér mártíriumát” – jelentette ki, és figyelmeztetett, hogy „néhányan közülünk talán még a vörös mártírium végső tanúságtételére, a halálra is elhívást kapnak, ha hűségesek maradnak Krisztushoz és az Ő tervéhez a mi üdvösségünkre és a világ üdvösségére.”

Ahogyan a pokol látomása sem volt hivatott elkeseríteni a fiatal fatimai gyermekeket, Burke bíboros arra bátorította a katolikusokat, hogy maradjanak bizakodóak, hogy Mária Szeplőtelen Szíve győzedelmeskedni fog, ha a katolikusok felajánlják neki életüket.

„Mindannyian arra vagyunk hivatottak, hogy Szeplőtelen Máriával együtt, élethivatásunknak és sajátos adottságainknak megfelelően kivegyük a részünket Krisztus üdvözítő művéből” – magyarázta.

„Mindannyian arra vagyunk hivatottak, hogy imádkozzunk és vezekeljünk Oroszország megtéréséért, hogy megtartsuk a bűnbánat első szombatjait és imádkozzuk a rózsafüzért, Mária Szeplőtelen Szívével eggyé válva, szívünkben tartva mindazt, amit Urunk mondott és tett örök üdvösségünkért” – folytatta.  

„Mi, egy szívben Mária Szeplőtelen Szívével, őrizzük meg mindig a szívünkben a hit misztériumát, hogy Máriával együtt elhozzuk Krisztust és az Ő üdvözítő művét a világnak” – imádkozott a prelátus.

Forrás angol nyelven

Létrehozva 2024. július 24.